Рецепти оладок з кабачків

Рецепти оладок з кабачків

Оладки — один з найулюбленіших видів випічки в нашій країні, можна готувати з різних продуктів, у тому числі і з овочів, наприклад, з кабачка. У цій статті ми зібрали для вас рецепти кабачкових оладок, цікаві, прості і різноманітні. Список овочів, з яких можна приготувати овочеві оладки, досить широкий, але саме з кабачка воліють робити оладки багато господинь. Чому? Тому, що це просто, швидко і дуже смачно. А варіантів кабачкових оладок існує не один і не два, а ціле безліч.

Отже, давайте подивимося, які оладки можна приготувати з кабачків.

Рецепт простих оладок з кабачків

Знадобиться:

  • 300г кабачків;
  • 100г рослинного масла;
  • по 50г будь якої зелені (кінзи, петрушки, кропу або ін.) і сметани;
  • 20г борошна пшеничного;
  • 3 яйця;
  • 1 зубчик часнику;
  • по 1/3 ч.л. чорного меленого перцю і солі.

Як приготувати прості оладки з кабачка

Яйця збити, поперчити, перемішати з рубаною дрібно зеленню і пропущеним через прес часником. Кабачки не очищати, якщо вони молоді, в іншому випадку очистити і прибрати насіння, потерти на середній терці, перемішати з яєчною масою, всипати борошно, перемішати до однорідності.

Сіль до перемішування з борошном додавати не слід, інакше маса стане рідкою.

Ложкою викладати масу на сковороду з розігрітим маслом, обсмажувати оладки з двох боків до зарум’янення, наприкінці смаження накривати кришкою, щоб кабачок доготувати. Подавати зі сметаною.

Дуже просто і швидко — і дуже смачні оладки готові! Спробуйте, навіть якщо ви раніше ніколи не готували такі оладки, вони все одно за цим рецептом вийдуть прекрасно. А можна трохи змінити рецептуру і приготувати ще більш цікаві оладки — з сиром.

Рецепт Кабачково — сирних оладок

Знадобиться:

  • 200г молодого кабачка;
  • по 100г рослинного масла і сиру;
  • 30г борошна пшеничного;
  • 2 яйця;
  • 1/2 ч.л. солі.

Як приготувати оладки з кабачків з сиром

На середній тертці потерти кабачки, підсолити, залишити на 10 хв. Яйця збити, поперчити, додати тертий сир і перемішати. Злити з кабачків воду, додати їх до яєчної маси, перемішати, всипати борошно і перемішати ще раз. Готувати сирні оладки з кабачком, викладаючи столовою ложкою масу на розігріту сковороду з маслом і обсмажуючи з двох боків до зарум’янення, наприкінці накриваючи кришкою.

Дуже велику любов і популярність серед господинь завоювали оладки з кабачків з яблуком і корицею.

Рецепт кабачкових оладок з яблуками і корицею

 

Рецепт кабачкових оладок з яблуками і корицею

Знадобиться:

  • 100г рослинного масла;
  • 60г борошна пшеничного;
  • 2 кабачка середніх;
  • по 1 яйцю та середньому яблуку;
  • 2 ч.л. цукру;
  • 1 ч.л. кориці;
  • 1/4 ч.л. гашеної оцтом соди;
  • 1/3 ч.л. солі;
  • ванілін за смаком.

Як приготувати оладки з яблука і кабачка

Кабачки і яблуко очистити, вирізати насіння, потерти на середній або дрібній тертці, яйце збити в мисці, з’єднати з кабачком і яблуком, додати борошно, корицю, цукор, сіль і ванілін, що гаситься соду перемішати. Викладати масу на сковороду з розігрітим маслом за допомогою столової ложки, смажити оладки з двох боків до готовності.

Такі оладки можна подати зі сметаною, медом або варенням.

Усього кілька хвилин клопоту на кухні, і ви зможете порадувати домашніх дуже смачними і ароматними оладками з кабачком і яблучком, спробувати цей рецепт, безумовно, варто всім ! А можна приготувати не менш смачні оладки з кабачка з лимоном.

Рецепт кабачково — лимонних оладок

Знадобиться:

  • 300г кабачків;
  • по 100г рослинного масла і борошна пшеничного;
  • 20г цукру;
  • по 1 лимону невеликому і яйцю;
  • 1 ч.л. розпушувача;
  • 1/3 ч.л. солі.

Як приготувати оладки з лимоном і кабачком

Очистити кабачки, потерти на середній або дрібній тертці, віджати від соку. Акуратно за допомогою дрібної терки зняти цедру з лимона, не зачіпаючи білу частину, перемішати з кабачком, додати яйце, цукор, сіль, до однорідності перемішати, всипати частину борошна і розпушувач, перемішати, додати решту борошна і знову перемішати. Смажити оладки з двох сторін, викладаючи масу на розпечену сковороду з маслом за допомогою столової ложки.

Якщо ви хочете щоб кабачкові оладки вийшли менш калорійними, приготуйте їх без борошна.

Рецепт кабачкових оладок з морквою без борошна

Знадобиться:

  • 2-3 яйця;
  • по 2 середніх кабачка;
  • морква і зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • зелень за смаком;
  • чорний перець;
  • рослинна олія;
  • сіль.

Як приготувати оладки з кабачків із морквою

На середній тертці потерти оладки і моркву, перемішати, віджавши оладки від зайвої рідини, вбити яйця, додати подрібнену цибулю, поперчити і посолити, додати рубану зелень і перемішати. Викладати оладки на розпечену сковороду з маслом столовою ложкою і смажити до готовності з двох сторін.

У такі оладки можна також додати тертий сир — тоді маса буде тримати форму ще краще. Подавати їх можна з натуральним йогуртом або сметаною.

Всі любителі грибів можуть приготувати кабачкові оладки з печерицями або вішенками.

Рецепт оладок з кабачків з грибами

Знадобиться:

  • 5 печериць;
  • 2 яйця;
  • по 1 пучку зелені, склянці борошна і великому кабачку;
  • зелена цибуля;
  • масло;
  • спеції за смаком.

Як приготувати оладки з кабачків із грибами

На середній тертці потерти кабачки, гриби дрібно нарізати, перемішати, додати яйце і спеції, перемішати. Порубати дрібно зелень, додати до кабачкової суміші разом з борошном і зеленою цибулею. Викладати суміш на сковороду з розпеченим маслом і смажити кабачки з двох боків до готовності.

Ну а всіх чоловіків можна порадувати ситними оладками з кабачків з м’ясом.

Рецепт оладок з кабачка і м’яса

 

Рецепт оладок з кабачка і м'яса

Знадобиться:

  • по 300г кабачка і м’ясного фаршу;
  • 2 яйця;
  • 3 ст.л. борошна;
  • 1/3 ч.л. солі;
  • перець мелений.

Як зробити оладки з фаршем і кабачком

Фарш має бути готовим — перченим, солоним і заправленим цибулею, спеціями. На середній тертці потерти кабачок, з’єднати зі злегка збитими яйцями, фаршем, борошном, перемішати до однорідності. Смажити оладки, викладаючи масу на розпечену сковороду з маслом і жарячи її до готовності з двох сторін, при необхідності накривши кришкою.

А для тих, хто віддає перевагу здоровому харчуванню — рецепт найбільш корисних оладок з кабачків з вівсяними пластівцями.

Рецепт приготування оладок з кабачка з вівсяними пластівцями в духовці

Знадобиться:

  • 2 кабачка;
  • по 1 яйцю і цибулині;
  • 3 ст.л. вівсяних пластівців;
  • 2 ст.л. молока;
  • чорний перець, сіль.

Як приготувати вівсяно — кабачкові оладки в духовці

Вівсяні пластівці залити молоком. Цибулю і кабачок потерти на середній терці, віджати сік, вбити яйця, перемішати, додати набряклі пластівці разом з молоком, поперчити і посолити, перемішати. Викласти оладки на застелений пергаментом деко, формуючи їх столовою ложкою, поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати до готовності близько 20 хв, один раз в середині запікання перевернувши.

Можна пластівці перемолоти в борошно — тоді разом з молоком вона додається в кабачкову суміш відразу. Подавати такі оладки краще з нежирної сметаною або натуральним йогуртом.

Оладки з кабачків подобаються навіть тим, хто не дуже любить кабачки, спробуйте і переконаєтеся в цьому самі!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!