Рецепт салату з помідорами і цибулею на зиму

Рецепт салату з помідорами і цибулею на зиму

Заготівля з помідорів на зиму є практично незамінною закускою. Заготовити їх ви можете самими різними способами. В першу чергу, це помідори консервовані, процес приготування яких відбувається двома способами — засоленням і маринуванням.

Безумовно, консервовані помідори, заготовлені в домашніх умовах, не йдуть ні в яке порівняння з помідорами магазинними. Заготовки з помідорів дають нам можливість насолоджуватися їх відмінним смаком цілий рік. Крім того, з їх допомогою можна приготувати дуже смачні закуски і страви. Важко відмовити собі в помідорах маринованих , в помідорах солоних, в помідорах у власному соку, в помідорах квашених, в помідорах в томатному соку!

Хочеться виділити рецепт салату з різаних помідорів з ріпчастою цибулею! Поспішаю ним поділитися.

Щоб приготувати салат з різаних помідорів з ріпчастою цибулею на зиму, вам знадобиться:

  • помідори — 2 кг
  • цибуля — 1 кг
  • соняшникова олія
  • запашний перець (горошком)
  • лист лавровий
  • гвоздика
  • оцет 9% -ний
  • сіль
  • цукор

Як приготувати салат з різаних помідорів з ріпчастою цибулею на зиму

  1. Помідори промиваємо, вирізаємо слід від плодоніжки. Помідори нарізаємо невеликими скибочками.Як приготувати салат з різаних помідорів з ріпчастою цибулею на зиму
  2. Цибулю очищаємо від лушпиння, обполіскуємо і нарізаємо півкільцями.
  3. Змішуємо в підходящої каструлі підготовлені помідори з цибулею.
  4. Заздалегідь готуємо баночки, ретельно вимиваємо їх з використанням харчової соди, від якої потім потрібно дуже добре обполоснути баночки, оглядаємо їх на предмет тріщин, сколів. Потім баночки потрібно постерілізувати будь-яким способом, який вам підходить. Я зазвичай стерилізую баночки над паром, а потім ставлю їх на чисте кухонний рушник, розстелений на столі.
  5. У підготовлені баночки кладемо по 2 лаврових листки, 2 гвоздики і 3-4 горошини перцю.
  6. Наступними в банки відправляємо помідори з цибулею, трохи утрамбовуючи їх.
  7. Насипаємо в кожну півлітрову банку по 1 ч. ложці соняшникової олії, цукру і солі.
  8. Заливаємо вміст банок водою і ставимо стерилізуватися на 15 хвилин (з моменту закипання).
  9. Потім додаємо по 2 чайні ложки оцту в кожну банку і закупорюємо. Перевертаємо банки вверх дном і вкутуємо махровим рушником або теплою ковдрою до повного охолодження.

Приємного апетиту!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!