Рецепт консервування горошку

Рецепт консервування горошку

Багато хто любить молодий консервований горошок, його подають як гарнір до деяких страв, додають у салати, супи, їдять самостійно. Завжди кращим виявляється продукт, приготовлений вдома, і вирощений на власній грядці. Так і з горошком, благо закрити кілька баночок зовсім нескладно.

Для консервування горошку нам знадобиться:

  • горошок, зерна — 650 г;
  • цукор і сіль — за 2 чайні ложки;
  • вода — 200 мл;
  • лимонна кислота — на кінчику чайної ложки.

Спосіб консервування горошку

Вимийте горохові зерна молочної стиглості, опустіть їх на пару хвилин в киплячу воду, попередньо розчинивши в ній сіль і цукор.
У заздалегідь вимиті банки розкласти гарячий горошок, залити розсолом, що залишився, в який потрібно додати лимонну кислоту.
Банки стерилізують на водяній бані близько 3-х годин, після чого закочують.

...