Пюре з кореня селери

Пюре з кореня селери

Корінь селери найчастіше використовується в стравах в якості аккомпаніменту , що доповнює смак інших інгредієнтів , бо має сильний, виражений аромат. Однак у вигляді пюре його смак , пом’якшений термообробкою і додаванням вершків , дуже гармонійний. Але ж при цьому селера містить незначну кількість калорій і низький глікемічний індекс , що дозволяє їсти його навіть тим , кому картопляне пюре небажано.


Час приготування: 40 хв
Порцій: 4
Калорійність: 178 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування пюре з кореня селери

  • Корінь селери кілограм
  • Вершки 20-22 % 200 мл
  • Чайна ложка солі
  • Сушений часник (порошок , гранули ) одна чайна ложка

Рецепт приготування пюре з кореня селери

  1. Для приготування пюре з селери вимийте і очистіть корінь селери. Не хвилюйтеся , різкий запах сирого кореня значно пом’якшиться в процесі приготування.Рецепт приготування пюре з кореня селери
  2. Наріжте селеру невеликими кубиками.Наріжте селеру невеликими кубиками
  3. Складіть в підходящу каструлю , додайте трохи води (вона не повинна покривати овочі) доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні під кришкою до м’якості. Зазвичай це займає близько 20-25 хвилин з моменту закипання.Складіть в підходящу каструлю
  4. Злийте воду , в варений селера додайте теплі вершки , сіль і сушений часник , ретельно обробіть блендером. Консистенція повинна бути гладкою і ніжною. Обов’язково спробуйте готове пюре , щоб відрегулювати смак.Консистенція повинна бути гладкою і ніжною
  5. Подавайте теплим як самостійне блюдо або гарнір. Пюре з кореня селери відмінно підходить до риби і м’яса.