Пшенично-житній хліб фото рецепт

Пшенично-житній хліб фото рецепт
Коли починаєш готувати домашній хліб, родичі починають забувати дорогу до хлібних полиць в магазині. Цього разу хліб приготовлений з суміші пшеничного і житнього борошна, щоб бути більш корисним для здоров’я, а кунжут здорово прикрашає його і надає додатковий смаковий відтінок.


Час приготування: 3 години
Порцій: 24
Калорійність: 160 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування пшенично-житнього хліба

  • Борошно пшеничне 500 гр
  • Борошно житнє 500 гр
  • Сіль морська одна ч.л.
  • Цукор-пісок 50 гр
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 10 гр
  • Кунжут 15 гр

Фото рецепт приготування пшенично-житнього хліба

  1. Борошно просіваємо в миску (по 450 грамів обох сортів), додаємо сіль, цукор і дріжджі.Фото рецепт приготування пшенично-житнього хліба
  2. У поглиблення посередині вливаємо 600-650 мл теплої (але не гарячої!) води і замішуємо тісто. Місити тісто треба дуже ретельно, доки воно перестане липнути до рук. Під час замісу підсипаємо борошно, що залишилася, в міру необхідності.Місити тісто треба дуже ретельно
  3. Замішане тісто потрібно поставити в тепле місце, щоб воно збільшилося в два рази.амішане тісто потрібно поставити в тепле місце
  4. Тісто, що піднялося, потрібно обімнути, щоб з нього вийшло все повітря і поставити підходити ще раз.поставити підходити ще раз
  5. Після другого підйому з тіста вже можна формувати майбутній пшенично-житній хліб. Викладіть його на посипане борошном деко і залиште в теплому місці до збільшення в об’ємі в півтора-два рази. Після цього потрібно змастити хліб злегка збитим яйцем або змочити водою і посипати кунжутом.formuvati-majbutnіj-pshenichno-zhitnіj-xlіb
  6. Поставити в розігріту духовку і випікати 25-30 хвилин при температурі 180-190 градусів. Після приготування потрібно дати хлібу полежати хвилин 30-40, і тільки потім їсти.потрібно дати хлібу полежати