Простий рецепт запікання лосося

Запечений лосось не тільки смачний і корисний, але це і відмінний спосіб поласувати морепродуктами. Вам сподобається смак, який лосось отримує від суміші часнику, петрушки, базиліка і лимонного соку.

Кількість порцій: 3
Підготовка: 30 хв
Приготування: 40 хв

Інгредієнти для приготування запеченого лосося

  • філе лосося 3 (порційних, близько 170гр кожне)
  • часник 2 зубчики (подрібненого)
  • оливкова олія 5 столових ложок
  • лимонний сік 1 столова ложка
  • петрушка 1 столова ложка (свіжої, дрібно порізаної)
  • базилік 1 чайна ложка (сухого)
  • сіль три чверті чайних ложок
  • перець три чверті чайної ложки (чорний, мелений)

Рецепт приготування з фото запеченого лосося

  1. Промити філе лосося холодною водою і промокнути паперовим рушником.
  2. В другій мисці, змішати часник, петрушку, базилік, сіль, перець, сік лимону і оливкову олію.Рецепт приготування з фото запеченого лосося
  3. Покрити філе лосося маринадом і залишити при кімнатній температурі на 20 хв.філе лосося
  4. Розігріти духовку до 190С (375F).
  5. Загорнути філе у фольгу.Загорнути філе у фольгу
  6. Запікати близько сорока хвилин, доки риба не буде легко відшаровуватися виделкою.