Простий курячий гуляш або тушкована курка

Ситний гуляш з курки, цибулі, моркви, тушкований до м’якості в томатному соусі. Легкий в приготуванні і подобається всім. Дуже добре поєднується з пюре і макаронами.

Кількість порцій: 3
Підготовка: 5 хв
Приготування: 35 хв

Інгредієнти для приготування курячого гуляшу

  • курячі грудки 2 (половинки, без шкіри і кісток)
  • одна цибулина середніх розмірів
  • одна морквина
  • борошно півтори столові ложки
  • курячий бульйону півтори склянки (можна замінити водою)
  • томатний соус 3 чайних ложки (або кетчупу)
  • часниковий порошок 1/8 чайної ложка (або дрібно порубаний часник)
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування курячого гуляшу

  1. Помити курку і порізати невеликими кубиками. Натерти на тертці моркву, дрібно порізати цибулю.Рецепт приготування курячого гуляшу
  2. Масло розігріти в сковороді на сильному — великому вогні. Додати курку і обсмажити до золотисто — рум’яної скоринки з усіх сторін, біля 5 хвилин.Масло розігріти в сковороді
  3. Додати цибулю і моркву, смажити поки цибуля не стане м’якою і прозорою, близько 3 хвилин. Посолити і поперчити.Посолити і поперчити
  4. Додати муку і добре розмішати, потім вмішати томатний соус (або кетчуп). Поступово додавати воду, не перестаючи помішувати. Довести до кипіння. Готувати близько 2 хвилин або до запустіння, при цьому постійно помішувати (додати ще води, якщо суміш дуже густа). Зменшити вогонь, накрити і тушити 20-25 хвилин або поки курка не стане м’якою.Додати муку і добре розмішати

 

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!