Помідори, фаршировані сиром

Помідори, фаршировані сиром

Якщо ви любите несолодкі страви з сиром, то це відмінний варіант. Виходить соковите, ароматне і зовсім некалорійне блюдо. Як і більшість подібних блюд його можна модернізувати, додаючи в начинку сири, яйця, улюблені спеції і трави. Це дуже дієтична гаряча закуска з мінімальним вмістом жирів і вуглеводів, зате з насиченим смаком і ароматом. Бальзамічний крем сюди чудово підходить, вносячи яскраві ноти в смак.


Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 6
Калорійність: 83 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування помідорів, фаршированих сиром

  • Помідори червоні 1200 гр
  • Сир знежирений 300 гр
  • Часник зубці 2 шт.
  • Цибуля зелена 40 гр
  • Сіль морська 1/2 ч.л.
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л.

Фото рецепт приготування помідорів, фаршированих сиром

  1. Для фарширування знадобляться щільні помідори середніх розмірів.Фото рецепт приготування помідорів, фаршированих сиром
  2. Гострим ножем зріжте кришки, а м’якоть і насіння вишкребіть, залишаючи тільки стінки завтовшки 0,5-1 см. Для видалення м’якоті зручно використовувати ложку з міцною ручкою і гострими краями, наприклад, ложку для морозива.м'якоть і насіння вишкребіть
  3. Для начинки використовуйте розсипчастий сухий сир. Часник очистіть, зелену цибулю вимийте і висушіть.Для начинки використовуйте розсипчастий сухий сир
  4. Наріжте цибулю і часник. Часник ріжте якомога дрібніше.Наріжте цибулю і часник
  5. Все нарізане змішайте із сиром, посоліть і поперчіть начинку.посоліть і поперчіть начинку
  6. Наповніть помідори сирним фаршем і розкладіть їх на деку, застелену пекарським папером. Злегка змастіть верхівки помідорів оливковою олією.Наповніть помідори сирним фаршем
  7. Запікайте помідори в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20-30 хвилин в залежності від розміру і щільності помідорів.Запікайте помідори
  8. Подавайте теплими. Дуже добре поєднується з фаршированими помідорами бальзамічний крем і свіжа зелень.