Полунична Панна Кота

Полунична Панна Кота

Панна кота — «варені вершки» по-італійськи, дуже поширений і улюблений багатьма десерт. Його найчастіше подають з яким-небудь кислуватим ягідним соусом, щоб відтінити його вершкову солодкість, але за цим рецептом панна Кота виходить відразу дуже гармонійною, оскільки вона робиться з полуничним желе.

Час приготування: дві години 20 хв
Порцій: 6
Калорійність: 283 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування полуничної Панна Коти

  • Швидкорозчинний желатин 15 гр
  • Молоко 100 мл
  • Персиковий сік (нектар) 100 мл
  • Вершки 20-22 % 500 мл
  • Цукор коричневий 100 гр
  • Ванільний цукор дві чайні ложки
  • Полуниця 300 гр

Фото рецепт приготування полуничної Панна Коти

  1. Желатин залийте холодним молоком і дайте набрякнути 10-15 хвилин.Фото рецепт приготування полуничної Панна Коти
  2. Що залишився желатин залийте персиковим соком і теж залиште для набухання.желатин залийте персиковим соком
  3. Вершки налийте в сотейник, додайте цукор і ванільний стручок, розрізаний навпіл, або натуральний ванільний цукор.Вершки налийте в сотейник
  4. Розмішайте і доведіть до кипіння, помішуючи, потім вийміть стручок, якщо додавали, і влийте розведений у молоці желатин. Помішуйте, щоб желатин повністю розчинився, вимкнувши вогонь.Розмішайте і доведіть до кипіння
  5. У блендер покладіть полуницю, цукор, влийте персиковий сік з желатином. Добре збийте до однорідності, потім нагрійте градусів до 60, помішуючи і поставте остигати.У блендер покладіть полуницю,
  6. Коли вершки трохи охолонуть, розлийте їх по прозорим формочках або келихах, заповнюючи форми приблизно наполовину або більше, як вам подобається. Якщо помітите грудочки, краще процідіть желе через сито.розлийте їх по прозорим формочках
  7. Дайте Панна Коті застигнути в холодильнику, потім долийте доверху полуничним пюре і поставте в холодильник остаточно застигати.Дайте Панна Коті застигнути
  8. При подачі прикрасьте желе свіжими ягодами.прикрасьте желе свіжими ягодами
  9. Залежно від формочок, в яких ви будете сервірувати десерт, і від співвідношення вершкового і полуничного желе в ньому, він може вийти дуже різноманітним.сервірувати десерт