Пісні млинці

Пісні млинці
З приготуванням цієї страви впорається навіть дитина, список інгредієнтів гранично короткий, а отримувані млинці можна їсти навіть під час посту: в них не використовуються ні яйця, ні молочні продукти. Тісто для пісних млинців можна доповнювати смаковими акцентами залежно від ваших уподобань і начинок, якими передбачається начиняти млинці. Для солодких варіантів частина води в тісті можна замінювати фруктовими та овочевими соками, а для наслідків — додавати ароматні трави і спеції.


Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 12
Калорійність: 146 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування пісних млинців

  • Борошно пшеничне 250 гр
  • Сода харчова 1 гр
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Цукор-пісок 100 гр
  • Куркума мелена 1 ч.л.
  • Рослинна олія 40 мл
  • Лимонний сік 5 мл
  • Вишня заморожена 200 гр
  • Борошно кукурудзяне 5 гр

Фото рецепт приготування пісних млинців

  1. Просійте борошно в миску, додайте інші сипучі інгредієнти: соду на кінчику ножа, сіль, цукор. Для яскравого кольору добре використовувати куркуму.Фото рецепт приготування пісних млинців
  2. Змішайте 0,5 літра теплої води з рослинною олією і лимонними соком. Влийте приблизно половину (або трохи більше) суміші в борошно, ретельно розмішайте, щоб не було грудок.Змішайте 0,5 літра теплої води з рослинною олією
  3. Влийте решту рідини.Влийте решту рідини
  4. Переконайтеся, що в тесті немає грудок, а тісто по консистенції нагадує кефір.тісто по консистенції нагадує кефір
  5. На добре розігріту сковороду наливайте трохи тіста і смажте млинці з обох боків до золотистого кольору. Пісне тісто не так добре рум’яниться, як на яйцях і молоці, тому ми і додавали куркуму.смажте млинці з обох боків
  6. Готові млинці складайте стопкою.Готові млинці складайте стопкою
  7. Для смачного вишневого соусу в маленький сотейник покладіть вишню без кісточок (можна заморожену), додайте дві ст.л. цукру і нагрівайте на маленькому вогні, поки цукор повністю не розчиниться. В окремій ємності змішайте чайну ложку кукурудзяного борошна з невеликою кількістю води, розведіть сиропом від вишні і додайте все це в сотейник. Доведіть до кипіння, щоб ягідний соус загус.Для смачного вишневого соусу
  8. Подавайте пісні млинці гарячими. Соус можна подати окремо або відразу полити ним млинці.Подавайте пісні млинці гарячими
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!