Пиріжки з куркою та грибами

Пиріжки з куркою та грибами

Навряд чи знайдеться людина, яка може категорично заявити, що не любить апетитну випічку — питання тільки в підходящої начинці! Якщо говорити про пироги, то немає байдужих до пиріжків з куркою і грибами, враховуючи, що в рецепті можна використовувати різні гриби і куштувати різноманітність! Частування для гостей і домочадців легко приготувати в будь-який період року — адже можна взяти як свіжі, так і консервовані або сушені дари лісу.

Звичайно, приготування пиріжків — це не щоденна практика. З одного боку, багато метушні з тістом, а з іншого — мало кому хочеться розлучатися зі стрункою фігурою. Тому навіть вміла господиня не завжди може приготувати смачну випічку без довгих пошуків відповідного рецепта. На щастя, для пристрасних любителів пирогів без «кухонної» практики, в магазинах можна відшукати вже готове тісто.

Коли ви беретеся за пиріжки, не виключайте можливість експромту. Особливо, якщо мова йде про начинку — тут завжди є місце для експериментів. Наприклад, в супермаркеті не знайшлося свіжих грибів — сміливо купуйте консервовані. Можливо, нова рецептура припаде до душі всій родині і навіть стане фірмовим секретом!

Апетитні пиріжки з начинкою з курки і грибів

 

Апетитні пиріжки з начинкою з курки і грибів

Інгредієнти

Для опари:

  • Вода кип’ячена — 50 мл;
  • Борошно пшеничне — 1 ст. л.;
  • Цукор — 1 ч. л.;
  • Дріжджі свіжі — 25 г;

Для тіста:

  • Борошно пшеничне — 960 г;
  • Кефір — 250 г;
  • Яйця курячі — 2 шт. ;
  • Сіль — 1 ч. л. без гірки;
  • Рослинна олія — 100 г.

Для начинки:

  • Печериці — 200 г;
  • Куряче філе — 200 г;
  • Цибуля ріпчаста — 1 голівка;
  • Сіль — на свій розсуд;
  • Чорний перець мелений — за вподобаннями.

Приготування апетитних пиріжків з куркою та грибами

Найскладніше в пиріжках — це приготування тіста. По-перше, вам буде потрібно немало часу. По-друге, не у всіх виходить «подружитися» з дріжджами в перший раз. Тому неухильно дотримуйтесь рецепту, щоб отримати ніжну й повітряну випічку.

  1. Спочатку ми готуємо опару. Насправді, це зовсім нескладно! Просто підігріваємо воду (до 30-35 градусів) і додаємо в неї цукор, борошно та дріжджі. Після старанного перемішування компонентів, відправляємо посуд з опару в тепле місце. Важливо, щоб не було протягів. Через півгодини можна перевірити склад — повинна піднятися пінна шапка. Спочатку ми готуємо опару
  2. Тепер ми додаємо в опару 60 мл рослинного маслечка, кефір, одне яйце і сіль. Все розмішуємо ложкою і поступово всипаємо борошно. Замішане тісто має залишатися на пальця рук і бути не занадто тугим — інакше пиріжки не вийдуть пишними. Накрийте його харчовою плівкою або рушником і прибирайте в тепло на найближчу годину.
  3. Поки тісто доходить, ми можемо приступити до начинки. Для цього ріжемо гриби, куряче філе і цибулю кубиками. Нагріваємо сковорідку і спочатку обсмажуємо гриби з цибулею, хвилин через п’ять можна додати м’ясо. Всі смажимо до готовності (хвилин 10). Не забуваємо додати сіль, перець — на свій смак. можемо приступити до начинки
  4. Якщо тісто збільшило свій обсяг в 2-3 рази, а начинка вже охолола, можна починати ліпити пиріжки. Це робити нескладно. Ділимо тісто на коржі, в які вкладаємо начинку. Краї коржі з’єднуємо разом, щоб отримати пиріжок. Товщина тесту і розмір пирогів вибираємо по натхненню! щоб отримати пиріжок
  5. Тепер потрібно змастити деко рослинним маслом, що залишилося, щоб пиріжки не прилипали. Обережно викладаємо випічку швом вниз. Даємо час настоятися приблизно 40-60 хвилин.
  6. Перед приміщенням деко в піч, друге яйце збийте вінчиком і змастіть ним пироги — тоді вони будуть рум’яними і апетитними на вигляд. Нагріваємо духовку до 180 градусів і сміливо відправляємо наше блюдо пектися на півгодини.

Поради для приготування смачних пиріжків

  • Можна взяти будь-які гриби, які ви любите: лисички, опеньки, білі, шампіньйони і т.д. Також свіжі гриби легко заміщуються консервованим продуктом. Для цього їх потрібно промити, просушити і обсмажити так, як рекомендовано за рецептом. Сухі гриби приготувати теж не складає труднощів — достатньо відварити їх перед смаженням.
  • Щоб менше витрачати часу і сил на приготування тіста — використовуємо сухі дріжджі. В такому випадку, ми будемо змішувати все рідкі та сухі інгредієнти за винятком борошна. Обов’язково підігріваємо воду і кефір до 30-35 градусів. Потім поступово додаючи борошно, вимішуємо тісто і ховаємо його в тепле місце на півтори години. Якщо воно піднялося в два-три рази, то можемо приступити до ліплення пиріжків!
  • Якщо ви за здорове харчування, то можна поекспериментувати з приготуванням начинки. По-перше, будемо використовувати відварене філе. По-друге, гриби і цибулю обсмажуємо без масла, а потім додаємо 2 столові ложки натурального йогурту і тушкуємо 10-15 хвилин. Найкраще взяти керамічну сковороду — вона найкраще справляється з жаркою без використання масла.

Як бачите, печені пиріжки з куркою і грибами зможе приготувати навіть невміла господиня або холостяк. Досить слідувати рецептом, але найголовніший секрет смачної страви — це трохи любові! Тому готуйте із задоволенням для дорогих вам людей — тоді ласощі неодмінно будуть смачними!

...