Піца з морепродуктами

На цей раз приготуємо піцу з морепродуктами.
Кухня: італійська
Час приготування: близько двох годин
Складність: середня

Продукти, які будуть потрібні для приготування піци з морепродуктами

Для начинки піци знадобляться:

  • 400 г коктейлю з морепродуктів VICI
  • 200 г восьминогів VICI
  • 200 г креветок очищених VICI
  • сушені та подрібнені орегано і базилік
  • томатна паста
  • два зубки часнику
  • помідори черрі

Для тіста піци потрібно:

  • 1 склянка ( 250 мл ) води
  • пів столової ложки дрібної морської солі
  • п’ять столових ложок якісної рослинної олії
  • один пакетик дріжджів для піци
  • одне невелике куряче яйце
  • базилік, орегано
  • сіль, чорний перець
  • 500 г пшеничного борошна
  • одна чайна ложка цукру

Рецепт приготування піци з морепродуктами фотоілюстрація

Крок 1

Потрібні наступні свіжі і корисні морепродукти VICI, які повністю готові до вживання, досить просто злити розсіл! Піца з морепродуктами корисна і смачна!

Рецепт приготування піци з морепродуктами

Крок 2

Борошно з сіллю просіяти гіркою на робочу поверхню. Змішати дріжджі, цукор і 250 мл теплої води, залишити на 5-15 хвилин до утворення бульбашок, вмешати 1 яйце, сушені спеції, додати всю суміш до борошна. Замісити еластичне тісто. Надати йому форму кулі, присипати борошном, накрити плівкою і відставити на 40-60 хвилин для підйому.

Замісити еластичне тісто

Крок 3

Коли тісто збільшиться в 2-3 рази, обім’яти його, а потім розділити на 4-6 частин.
Робочу поверхню посипати борошном, покласти шматочок тіста і розтягнути його руками в коло товщиною 0,5 см. Так само підготувати інше тісто. Присипати круги тіста борошном, накрити плівкою.

поверхню посипати борошном

Крок 4

Кожну основу для тіста змастити соусом з подрібненим часником (я використовую домашній з випарених помідор зі спеціями), можна взяти улюблений кетчуп. Викласти кальмари, креветки, посипати дрібним сушеним орегано і базиліком, зверху сиром, потім викласти восьминоги і мідії, помідори черрі, злегка присипати їх сиром! Відправити в духовку на 20 хвилин при температурі 180-200 ° C.

Викласти кальмари, креветки

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!