Піца з базиліком та помідорами чері

Піца з базиліком та помідорами чері

Ця піца — різновид відомої на весь світ Маргарити, тільки не з моцарелою, а з пармезаном. Помідори чері надають неповторну соковитість і насиченість смаку, а базилік доповнює гармонію ароматів. Інгредієнтів вистачить на 2 великі піци, так що в порції вийде 2 хороших шматка.

Час приготування: 2 години 20 хвилин
Порцій: 6
Калорійність: 627 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування піци з базиліком та помідорами чері

  • Борошно пшеничне 500 гр
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 5 гр
  • Оливкова олія 100 мл
  • Сіль морська пів чайної л.
  • Пармезан (Парміджано Реджано) 200 гр
  • Томатне пюре 500 гр
  • Базилік свіжий зелений 40 гр
  • Помідори Черрі 500 гр

Фото рецепт приготування піци з базиліком та помідорами чері

  1. Просіяне борошно змішайте з дріжджами і сіллю, а в 300 мл теплої води додайте дві столові л. оливкової олії. З’єднайте всі разом і замісіть пухке тісто. Накрийте рушником та поставте в тепле місце на сорок хвилин для підйому. Коли тісто збільшиться вдвічі, обімніть його і дайте підійти ще раз.Фото рецепт приготування піци з базиліком та помідорами чері
  2. Пармезан перетворите в крихту за допомогою блендеру. Так ви не будете ризикувати своїми пальцями, натираючи твердий сир на тертці.Пармезан перетворите в крихту
  3. Для соусу візьміть томатне пюре (або подрібніть в блендері очищені стиглі помідори) і вваріть його наполовину, додавши оливкову олію 40 мл і подрібнений базилік 10 гр.Для соусу візьміть томатне пюре
  4. Розігрійте духовку до 220 градусів. З половини тіста (другу залиште для другої піци або заморозьте на майбутнє) зробіть великий корж товщиною 0,5 см, викладіть на злегка присипане борошном деко. Змастіть її оливковою олією, рівномірно розподіліть соус і посипте сиром. Зверху розкладіть листя базиліка і половинки чері. Ще трохи присипте пармезаном і запікайте 8-10 хвилин.зробіть великий корж
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!