Піца з авокадо

Піца з авокадо

Хоча багато чули, що начинкою для піци може стати все, що завгодно, насправді не всі інгредієнти підходять один одному і добре поєднуються. Рецепт піци з авокадо одночасно смачний і добре збалансований. Нейтральний смак авокадо компенсується яскравістю сиров’яленої шинки і гостротою блакитного сиру. Важливо тільки вибрати хороший, стиглий авокадо. Тісто для піци незвично тим, що в нього додані сушені на сонці помідори.

Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій: 8
Калорійність: 284 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування піци з авокадо

  • Борошно пшеничне 375 гр
  • Сіль пів чайної л.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі 5 гр
  • Оливкова олія 30 мл
  • В’ялені помідори 40 гр
  • Авокадо 1 шт.
  • Лимонний сік 10 мл
  • Соус для піци 100 мл
  • Шинка сиров’ялена 70 гр
  • Блакитний сир (з блакитною цвіллю) 70 гр

Фото рецепт приготування піци з авокадо

  1. У велику миску просійте борошно з сіллю і дріжджами, додайте 230 мл теплої води, змішаної з оливковою олією і вимішуйте тісто 5-10 хвилин, поки воно не стане гладким, еластичним і не буде відлипати від рук. Змастіть миску рослинним маслом, покладіть тісто, накрийте чистим рушником і поставте для підйому в тепле місце на 1 годину.Фото рецепт приготування піци з авокадо
  2. Сушені помідори вийміть з масла, дрібно наріжте і вмішайте в готове тісто.Сушені помідори вийміть з масла
  3. Помідори повинні добре розподілитися в тісті.добре розподілитися в тісті
  4. Зробіть з тіста коло діаметром 25-28 см, викладіть на деко і сформуйте невеликі бортики.Зробіть з тіста коло
  5. Авокадо очистіть, наріжте тонкими часточками і збризніть лимонним соком, щоб м’якоть не темніла.Авокадо очистіть
  6. Рівномірно змастіть основу для піци соусом для піци.змастіть основу для піци соусом
  7. Розкладіть на піці авокадо, шматочки шинки і блакитного сиру.Розкладіть на піці авокадо
  8. Запікайте піцу з авокадо в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин.Запікайте піцу з авокадо
  9. Подавайте піцу гарячої, доповнивши легким салатом.
...