Піца в мультиварці

Піца в мультиварці

Популярність піци пояснюється легкістю її приготування і варіативністю рецептівТісто можна використовувати безопарне, шароване, на опарі, покупне, зрештою, а вибір начинки і тим більше надає право вибору — рибна, м’ясна, вегетаріанська, зі спеціями і гострим перцем — загалом на будь-який смак, гаманець і будь-який настрій. Принцип готування піци полягає в тому, що на пласт тіста кладеться все, що є під рукою, рясно змащується соусами і запікається.

Особливо люблять такі «італійські пироги» діти, однак, не варто занадто захоплюватися піцою в дитячому меню за великої кількості соусів і тіста В іншому — піца прекрасне блюдо, що служить прекрасним перекусом.

Для приготування піци в мультиварці візьміть:

Для тіста:

  • сухі швидкорозчинні дріжджі (обов’язково з незакінченим терміном придатності) — 1 ст. л.;
  • вода очищена — 1 мультикружка;
  • рослинне масло — 100 гр;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • борошно — 3 мультикружки;

Для начинки піци:

  • копченості (шинка, ковбаса, копчений окіст або куряче стегно і т.п.) — 120 гр;
  • м’ясо (куряче філе) — 200 гр;
  • помідори свіжі — 2 середніх плоду;
  • болгарський перець — 1 великий плід;
  • маслини або оливки без кісточок — 50гр;
  • мариновані огірки (бажано маленького розміру, корнішони) — 7 шт;
  • сир твердий несолоний — 200 гр;
  • майонез — 1 ст. л.;
  • томатний соус або кетчуп — 2 ст. л.;
  • свіжа зелень (зелена цибуля, кінза, кріп, петрушка) — за смаком.

Покрокова інструкція приготування піци в мультиварці

  1. Спочатку необхідно замісити тісто. Для цього воду трохи підігріваємо і виливаємо в глибоку миску, додаємо туди ж дріжджі і сіль. Добре перемішуємо до повного розчинення інгредієнтів. Потім додати просіяне борошно і масло. Тісто добре вимісити, але не варто робити його надмірно крутим, достатньо, якщо воно не липнуло до рук. На півтори години поставимо опару в тепле місце без протягів (зазвичай, це кухонний стіл).
  2. Тим часом, поки тісто дозріває, готуємо начинку — помідори нарізаємо тонкими кружальцями, м’ясо ріжимо кубиками розміром 1 на 1 см, копченості можна порізати соломкою, а можна кубиками — за бажанням. Оливки режим кружками, огірки та перець-соломкою. Сир натираємо крупно. Зелень дрібно ріжемо. готуємо начинку
  3. Тісто розгортаємо за формою і розміром чаші мультиварки. Тісто розгортаємо
  4. Кладемо в чашу мультиварки тісто, зверху змастити його половиною майонезу та кетчупу, покласти начинку, знову змастити майонезом і кетчупом. Кладемо в чашу мультиварки тісто
  5. Поставити чашу в мультиварку, зверху рясно присипати сиром і зеленню, випікати використовуючи функцію мультиварки «Випічка» протягом 30 хвилин. Поставити чашу в мультиварку

Час приготування піци в мультиварці — 2 години 10 хвилин, ручні маніпуляції віднімають до 15 хвилин. Калорійність готового продукту — 230 ккалл в 100 грамах, кількість порцій — 8.

...