Перлова каша з грибами і беконом

Перлова каша з грибами і беконом

В українській інтерпретації це просто перловка або перлова каша з грибами, а в Італії це блюдо назвали б «орзотто» або «перлотто» — від назви перлової крупи (perla — перли), тим більше, що воно готується за технологією різотто. Проте як би ми не називали це блюдо — воно чудовий приклад того, як з простих, звичних і недорогих продуктів можна приготувати щось нове і смачне.

Час приготування: п’ятдесят хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 437 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування перлової каші з грибами і беконом

  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Два зубці часнику
  • Рослинна олія 40 мл
  • Бекон 100 гр
  • Перлова крупа 200 гр
  •  Вино біле сухе (столове) 150 мл
  • Сіль 1 чайна л.
  • Печериці 200 гр
  • Петрушка 30 гр
  • Перець чорний мелений пів чайної л.

Фото рецепт приготування перлової каші з грибами і беконом

  1. Дрібно наріжте цибулю і часник, спасеруйте в невеликій кількості олії до прозорості.Фото рецепт приготування перлової каші
  2. Бекон наріжте невеликими шматочками і відправте до цибулі. Перемішайте, готуйте на середньому вогні ще близько 5 хвилин, поки не витопиться жир з бекону. Перемішайте пару разів.Бекон наріжте невеликими шматочками
  3. Всипте в сковороду стакан перлової крупи, перемішайте, щоб крупа покрилася маслом. Влийте вино і дайте йому випаруватися на великому вогні, посоліть. Тепер підливайте дуже гарячу воду (просто закип’ятіть чайник і тримайте його під рукою) невеликими порціями. Помішуйте і давайте рідини вбратися щоразу перед додаванням наступної порції.Всипте в сковороду стакан перлової крупи
  4. Тим часом вимийте і висушіть печериці, наріжте їх тонкими пластинами.вимийте і висушіть печериці
  5. Коли перловка буде наполовину готова (через 20-25 хвилин з початку приготування), додайте гриби і продовжуйте готувати на невеликому вогні, поступово додаючи воду.додайте гриби
  6. У самому кінці додайте в перлотто дрібно нарізане листя петрушки. Перемішайте, спробуйте на сіль, досоліть і поперчіть якщо треба. Зверніть увагу, що консистенція готової каші повинна бути досить рідкою, тому що навіть по завершенні приготування рідина буде продовжувати вбиратися і страва буде густіти.дрібно нарізане листя петрушки
  7. Подавайте негайно, поки гаряче.
...