Пекінська капуста

Пекінська капуста

Пекінська капуста родом з Китаю. В даний час її вирощують і в Японії, і в Кореї. Сам качан циліндрової форми, колір коливається від зеленого до жовто-зеленого. Ніжні листочки пекінської капусти нагадують листя салату, але смак у неї ніжніше, а самі листя соковитіше і не мають жорстких прожилок.


Готувати з неї можна ті ж самі страви, які готують зі звичайного салату і капусти. З листя готують салати, можна додати їх у різні супи, рагу, овочеві гарніри, робити з них голубці, млинці, готувати збірні овочеві та м’ясні страви. Перед кулінарною обробкою необхідно розділити качан на листи і помити кожен окремо. Якщо ви збираєтеся зберігати капусту в холодильнику якийсь час, то мити не потрібно, тільки безпосередньо перед приготуванням. Корисні властивості пекінської капусти привертають все більшу увагу до неї і у нас в Україні. Цей овоч відрізняється дуже багатим і різноманітним складом, до якого входять різні мінерали і вітаміни.

Користь пекінської капусти

У ній містяться такі вітаміни, як А, С, РР, майже вся група вітаміну В, мінерали кальцій, натрій, мідь, цинк, калій і багато інших. Особливість пекінської капусти в тому, що протягом довгого часу вона зберігає майже всі корисні властивості, тому це просто скарб у весняний час, коли у багатьох загострюється авітаміноз. У хімічний склад пекінської капусти входить такий цікавий елемент, як лізин. Це особлива амінокислота, що володіє противірусною активністю, стимулює швидке відновлення пошкоджених і зростання здорових тканин, чистить кров від сторонніх ензимів. Ця амінокислота надзвичайно корисна при дратівливості, безсонні, підвищеній втомлюваності, синдромі хронічної втоми, уповільнення росту волосся, або всього організму.

Пекінську капусту бажано вживати людям, що страждають серцево-судинними захворюваннями, виразковими захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також особам з низьким імунітетом. Починайте їсти пекінську капусту з зими і продовжуйте її вживання аж до того часу, коли не з’являться перші овочі і фрукти. А бажано взагалі вживати її помірно, але постійно, тим самим, забезпечуючи приплив корисних речовин в організм безперервно, а не тільки в період авітамінозу, і тоді весняні застуди вам не страшні, так само, як і поганий настрій і депресія.

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!