Печінкові торти: найкращі рецепти та ідеї оформлення

Печінкові торти

Печінковий торт — це і салат, і закуска, і несолодкий торт одночасно, але, як його не назви, це блюдо було, є і буде одним з найулюбленіших страв на святах. Сьогодні ми поговоримо про приготування тортів з печінки.


Чому закуску з печінки називають тортом, адже торт — це десерт, а ніяк не страва з печінки? Все просто — тому що через оформлення вона дійсно нагадує торт, і, часом, багато хто навіть не відразу розуміють, що перед ними не солодкий тортик, а закуска. Це чудове блюдо можна дуже красиво оформити, а смак його незмінно виходить чудовим і радує всіх любителів простих, але вишуканих страв.

На користь печінкового торта говорить і той факт, що печінка — дуже корисний продукт, багатий цінними для нашого організму речовинами і вітамінами.

Приготувати печінковий тортик можна з будь печінки — яловичої, свинячої, курячої, індичої, гусячої. Технологія страви досить проста: печінка перемелюється, з неї робиться фарш, з фаршу випікаються тонкі млинчики, які потім промащуються майонезом або іншим соусом, або начинкою і викладаються один на одного у вигляді торта. Загалом, зробити таку страву зможуть усі бажаючі, адже нічого важкого в його приготуванні немає, ну а щоб було ще простіше, ми розповімо про найкращі рецепти печінкового торту.

Вважається, що печінковий торт – страва з нашої української кухні. Найніжніші коржі виходять з курячої, гусячої і індичої печінки, а зі свинячої та яловичої вони виходять більш грубозернистими.

Рецепт приготування простого печінкового торта з будь якої печінки

 

приготування простого печінкового торта з будь якої печінки
Знадобиться:

  • 500г будь печінки;
  • 300мл молока;
  • 300г майонезу;
  • 200г борошна;
  • 6-8 зубчиків часнику;
  • 4 яйця;
  • 3 цибулини;
  • чорний перець;
  • сіль;
  • рослинне масло.

Як приготувати простий печінковий торт

Разом з цибулею прокрутити печінку в м’ясорубці, влити молоко і масло, вбити 3 яйця, всипати борошно, поперчити і посолити, перемішати тісто до однорідності. З приготовленої маси приготувати млинці, виливаючи її на сковороду ополоником і жарячи як звичайні млинці з двох боків до зарум’янювання. Змішати майонез і пропущений через прес часник, скласти млинці один на одного, змащуючи часниковим майонезом. Зверху оформити торт тертим на дрібній тертці яйцем, звареним круто, і зеленню.

Звичайно, існує чимало рецептів, в яких не вказано, яку конкретно печінку потрібно використовувати — тобто загальних рецептів. Але різна печінка має різні кулінарні характеристики, і для одних її видів потрібно більше борошна, ніж для інших, тому ми розповімо про те, як готувати печінкові торти з конкретних видів печінки — курячої, яловичої та свинячої. Щоб ви змогли насолоджуватися справжніми делікатесами, приготованими своїми руками.

Рецепт приготування торта з курячої печінки із морквою

Знадобиться:

  • 500г курячої печінки;
  • 4 яйця;
  • 1/2 склянки пшеничного борошна;
  • по 2 ст.л. сметани і рослинного масла;
  • по 2 щіпки перцю і солі.

начинка — 3 цибулини, по 2 моркви і зубчики часнику, 5 ст.л. майонезу, 2 ст.л. рослинного масла.

Як приготувати торт з курячої печінки

На середній тертці потерти моркву, півкільцями нарізати цибулю і обсмажити їх на 2-3 ст.л. масла до м’якості і зарум’янення. Перемішати майонез з розчавленим в часнокодавці часником. Печінка перекрутити в м’ясорубці, вбити 2 яйця, додати сметану, борошно, перець і сіль, перемішати до однорідності. Розжарити в сковороді 2-3 ст.л. масла, викладати тісто ополоником і смажити млинці близько 15см в діаметрі на середньому вогні з двох сторін до хорошого зарум’янення. Викладати коржі один на одного, змащуючи часниковим майонезом і посипаючи моркв’яно- ибулевою засмажкою, змастити останній корж майонезом і посипати тертими на дрібній тертці звареними круто двома яйцями, які залишилися.

Для просочення торту перед подачею краще дати настоятися 1-2 год мінімум.

Рецепт торта з яловичої печінки

Знадобиться:

  • 500г яловичої печінки;
  • 200г майонезу;
  • 40г рослинної олії;
  • 3 яйця;
  • 2-3 моркви;
  • по 1-2 цибулини і зубчику часнику;
  • 1/2 склянки молока;
  • 2-3 ст.л. борошна;
  • чорний перець, сіль, кріп, петрушка.

Як приготувати торт з яловичої печінки

Очистити, нашаткувати півкільцями цибулю, потерти моркву, обсмажити спочатку цибулю, потім додати моркву і смажити їх до зарум’яненя і розм’якшення. Нарізати печінку шматочками і перемолоти в блендері, додавши молоко, збити масу віночком, додавши яйця, поперчити і посолити. Розігріти сковороду з маслом, посмажити млинці, виливаючи тісто ополоником і обсмажуючи його з двох сторін. Перемішати майонез і пропущений через прес часник, додати рубану зелень. Готові млинці укладати один на одного, змащуючи часниковим майонезом і посипаючи цибулею і морквою. Обмазати торт часниковим майонезом з усіх боків зовні, дати просочитися перед подачею.

Рецепт торта зі свинячої печінки з грибами

 

Рецепт торта зі свинячої печінки з грибами
Знадобиться:

  • 500г свинячої печінки;
  • по 1 цибулині і яйцю;
  • по 2 ст.л. борошна і сметани;
  • начинка — 6 печериць;
  • 3 цибулини невеликих;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • 2-3 ст.л. майонезу;
  • 1-1,5 ст.л. сметани;
  • сирок плавлений типу Дружби;
  • петрушка, кріп.

Як приготувати торт зі свинячої печінки з грибами

Всі інгредієнти для млинців викласти в чашу блендера (печінку нарізати шматочками), до однорідності перемолоти. Приготувати з маси млинці, обсмаживши їх з двох сторін на сковороді. Дрібно нарізати гриби і цибулю, моркву потерти на тертці, припустити 1 зубчик часнику через прес, все це обсмажити в сковороді до випаровування рідини, потім змішати з майонезом, сметаною, рубаною зеленню і другим пропущеним через прес зубчиком часнику. Складати млинці один на одного, промащуючи приготовленої начинкою, залишилася начинкою обмазати боки і верх торта. Зверху потерти плавлений сирок, посипати рубаною зеленню.

Ну а останній у цій статті рецепт — полегшений, по ньому можна приготувати менш поживний, більш легкий печінковий тортик.

Рецепт легкого печінкового тортика

Знадобиться:

  • 500 — 700г печінки свіжої;
  • 50г вівсянки чи геркулесу;
  • 3 яйця;
  • 2 цибулини;
  • молоко;
  • перець;
  • сіль;
  • соус — 200г жирних вершків;
  • сік лимону, часник.

Як приготувати легкий печінковий торт

Обшпарити свіжу печінку окропом і перекрутити разом з цибулею і вівсянкою, вимоченої в молоці, через м’ясорубку. Вбити в фарш яйця, перемішати до однорідності і приготувати млинці. Вершки збити, додати сік лимона і пропущений через прес часник, поперчити білим і чорним перцем. Викладати млинці один на одного, промащуючи вершковим кремом, зверху оформити торт зеленню, дати настоятися півгодини перед подачею.

Ви можете приготувати для святкового столу один великий печінковий торт або зробити цю закуску порційно, приготувавши з печінкового тіста не млинці, а оладки. У будь-якому випадку всі порадіють такій апетитній і цікавій страві!

Оформлення печінкових тортів

Ну а нижче дивіться ідеї красивого святкового оформлення печінкових тортів.

Оформлення печінкових тортів

ідеї красивого святкового оформлення печінкових тортів

красивого святкового оформлення

великий печінковий торт

апетитній і цікавій страві

...