Печінка по-японському

Печінка по-японському

Почавши цікавитися різними національними кухнями, я побачила так багато варіантів кулінарної обробки печінки, що захотілося все спробувати, порівняти між собою і поділитися враженнями. Цей варіант приготування печінки досить незвичайний, тут печінку виходить солодкуватою, в той же час гострої через імбир і перець, з явними соєвими відтінками і красивими різнокольоровими вкрапленнями. На гарнір, звичайно напрошується рис, хоча тут, напевно, є місце для експерименту. І ще — це дуже смачно.

Час приготування: 50 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 286 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування печінки по-японському

  • Печінка куряча 600 гр
  • Соєвий соус 30 мл
  • Херес 30 мл
  • Рослинна олія 20 мл
  • Пів солодкої жовтої перчини
  • Пів червоної солодкої перчини (паприка)
  • Цибуля зелена 30 гр
  • Три зубки часнику
  • Імбир свіжий 5 см
  • Цукор-пісок 25 гр
  • Перець кайенский 5 гр

Фото рецепт приготування печінки по-японському

  1. Печінку треба очистити від плівок і розрізати кожну навпіл, додати в неї соєвий соус і херес і залишити маринуватися 30 хвилин. Періодично її треба помішувати.Фото рецепт приготування печінки по-японському
  2. На добре розігрітій сковороді обсмажуємо  на рослинній олії печінку до того моменту, як вона стане коричневою. До печінки треба додати нарізаний кубиками перець.обсмажуємо  на рослинній олії печінку
  3. А через пару хвилин покласти в сковороду зелену цибулю.покласти в сковороду зелену цибулю
  4. Часник дрібно нарізати, а імбир натерти на тертці. Хоча і те і інше можна пропустити через прес для часнику.Часник дрібно нарізати
  5. Додаємо до печінки часник, імбир, цукор, перець і соєвий соус. Перемішуємо і вимикаємо вогонь.Додаємо до печінки часник