Печена картопля з соусом із авокадо

Печена картопля з соусом із авокадо

Чудовий вегетаріанський рецепт, що дозволяє смачно приготувати картоплю з мінімумом жиру практично без зусиль, навіть чистити її не треба, тільки добре помити. Соус відмінно доповнює картоплю і дозволяє зробити блюдо зовсім буденним. Вибирайте для цієї страви бульби середнього розміру.

Час приготування: сорок хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 328 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування печеної картоплі з соусом із авокадо

  • Картопля 1000 гр
  • Авокадо одне
  • Пів цибулини ріпчастої
  • Половина лайми
  • Сіль чверть чайної ложки
  • Перець чілі мелений чверть чайної ложки
  • Олія рослинна 40 мл

Фото рецепт приготування печеної картоплі з соусом із авокадо

  1. Добре вимийте картоплю, потріть щіткою, щоб видалити залишки землі. Залийте водою, посоліть та варіть близько десяти хвилин після закипання води (до напівготовності). Потім воду злийте.рецепт приготування печеної картоплі з соусом із авокадо
  2. Авокадо розрізати навпіл, прибрати кісточку, почистити і крупно нарізати. Не робіть цього заздалегідь, щоб плід не встиг потемніти.Авокадо розрізати навпіл
  3. Подрібніть авокадо в блендері з половиною цибулини до однорідності.Подрібніть авокадо в блендері
  4. Додайте сік половини лайма, сіль та перець і ще раз збийте.сік половини лайм
  5. Злегка охолонувшу картоплю розріжте вздовж на 4-8 часточок залежно від розміру, розкладіть на листі, застеленому фольгою в один ряд. Збризніть рослинним маслом, посипте подрібненим кропом і сіллю.картоплю розріжте вздовж
  6. Запікайте в розігрітій до 180С градусів духовці 30 хвилин, щоб утворилася рум’яна скоринка.
  7. Подавайте в гарячому вигляді з соусом з авокадо. Замість соусу можна взяти сметану або сирний соус.
...