Овочевий бульйон

Овочевий бульйон
Овочевий бульйон досить рідко може вживатися сам по собі, але при цьому незамінний в різних гарячих стравах (наприклад, різотто), супах і соусах. Дуже зручно приготувати відразу кілька літрів бульйону і заморозити, щоб потім додавати скільки треба в будь-які страви. Склад овочів для бульйону можна трохи змінювати на свій смак.


Час приготування: 2 години
Порцій: 6
Калорійність: 130 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування овочевого бульйону

  • Пастернак 500 гр
  • Селера кореневої 500 гр
  • Морква 500 гр
  • Цибуля ріпчаста 100гр
  • Лук порей 2 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Петрушка 30 гр
  • Перець запашний 10 шт.
  • Перець чорний горошком 10 шт.
  • Часник одна головка

Фото рецепт приготування овочевого бульйону

  1. Пастернак очистити і нарізати досить крупно.Фото рецепт приготування овочевого бульйону
  2. Селерe очистіть, ретельно вирізаючи місця, де шкірка врізається углиб кореню. Наріжте великими шматками.Селерe очистіть
  3. Так само вчинити з морквою. До речі, чим більше моркви в бульйоні, тим більше життєрадісний у нього колір в результаті.Так само вчинити з морквою
  4. Цибулю очистіть від зовнішнього лушпиння і розріжте навпіл. Щільну чисту лушпиння можна залишити також для додання золотистого кольору бульйону.Цибулю очистіть від зовнішнього лушпиння
  5. Зелену частину цибулі-порею ретельно промийте, крупно наріжте і відправте в каструлю до інших овочів. Найчастіше зелена частина порею не використовується, так що виходить дуже економічно.Зелену частину цибулі-порею ретельно промийте
  6. Залийте овочі водою (близько 3х літрів), доведіть до кипіння, а потім варіть на маленькому вогні без кришки. Якщо з’явиться піна — знімайте.Залийте овочі водою
  7. Приблизно через півгодини після закипання води додайте в бульйон петрушку, лаврове листя, перець і очищений часник. Варіть ще 20-30 хвилин.додайте в бульйон петрушку
  8. До кінця варіння в овочах не повинно залишитися ні смаку, ні запаху. Все це перейде в бульйон.Все це перейде в бульйон
  9. Тепер витягніть овочі, а бульйон процідіть. Овочі можна без жалю викидати, все що треба, вони віддали бульйону.Тепер витягніть овочі
  10. Зверніть увагу, бульйон ми не солили, бо плануємо використовувати його для приготування інших страв, там будемо і солити.бульйон ми не солили
  11. Щоб заморозити овочевий бульйон, розлийте його по щільним порційних пакетам або спеціальним ємностей для заморозки і покладіть в морозильну камеру.Щоб заморозити овочевий бульйон
...