Оригінальні рецепти десертів для новорічного столу

Оригінальні рецепти десертів для новорічного столу

Новий рік вже зовсім скоро настане, і саме час — задуматися про те, чим ви будете пригощати гостей у святкову ніч. Крім традиційних салатів олів’є, оселедця під шубою, гарячих страв і гори мандаринів запрошених можна здивувати оригінальним десертом на новорічну тематику. Представляємо кілька цікавих рецептів.

Торт «Сніговик»

 

Торт «Сніговик»

Інгредієнти для приготування торту «Сніговик»

  • 150 гр борошна
  • 3 ст. л. цукру
  • 200 гр кокосової стружки
  • 150 гр вершкового масла
  • 7 ст. л. згущеного молока

Для крему:

  • 3/4 банки згущеного молока
  • 150 гр очищених мигдальних горіхів
  • 2 ч. л. ванільного цукру
  • 600 мл кокосового молока
  • 30 гр желатину
  • 300 гр м’якого сиру
  • 350 мл вершків жирністю 35 %

Рецепт приготування торту «Сніговик»

  1. Борошно просійте в миску, додайте цукор, розм’якшене вершкове масло та третину кокосової стружки. Вимісіть еластичне тісто, скачайте в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 20 хв.
  2. Розігрійте духовку до 190°С. Приготуйте 2 круглі вогнетривкі форми різного розміру, змастіть їх маслом. На присипаному борошном столі розкачати тісто в 2 кола по діаметру форм. Перекладіть в них тісто і випікайте до світло-коричневого кольору 15 хв.
  3. Желатин замочіть в чотирьох ст. ложках холодної кип’яченої води і відставте на 15 хв. Горіхи порубаєте у велику крихту, обсмажте 2-3 хв на сухій сковороді.
  4. Змішайте сир з 3/4 банки згущеного молока, ванільним цукром і кокосовим молоком. Желатин відіжміть і на маленькому вогні, весь час перемішуючи, розтопіть до однорідності. Дайте трохи охолонути. Вершки збийте в щільну піну. Поступово додайте желатин в сирну масу, потім перемішайте з мигдалем і збитими вершками. Викладіть суміш у застелені харчовою плівкою 2 куполоподібні форми або миски, підходящі по діаметру для випікання коржів, поставте в холодильник на 2 ч.
  5. Форми з застиглим кремом накрийте готовими коржами, краї подрівняйте.
  6. Переверніть круги на робочу поверхню і зніміть плівку. Змастіть кола згущеним молоком, обсипте кокосовою стружкою, що залишилася, і викладіть на велику тацю. Використовуючи ягоди, горіхи і шоколадні палички, зробіть сніговикові «очі», «ніс», «рот» і «ручки» .

 

Мигдальний кекс «Ялинка»

 

Мигдальний кекс «Ялинка»

Інгредієнти для приготування мигдального кексу «Ялинка»

  • 2 упаковки готового желе різного кольору
  • 180 мл мандаринового соку
  • 180 гр меленого мигдалю
  • 4 столові  л. цукру
  • 3 столові л. кольорового цукру
  • 100 гр кураги
  • 2 столові л. борошна

Для крему:

  • 3 яйця
  • сік 2 лимонів
  • 80 гр вершкового масла
  • 1 столова л. цукру

Спосіб приготування мигдального кексу «Ялинка»

  1. Курагу дрібно наріжте і залийте мандариновим соком. Доведіть до кипіння та варіть 5 хв. Дайте охолонути.
  2. Вершкове масло розм’якшить і змішайте з цукром, яйцями і борошном. Додайте мелений мигдаль, ванільний цукор і курагу разом з соком. Замісити тісто.
  3. Розігрійте духовку до 180°С. Силіконову форму збризніть водою, помістіть на деко і викладіть в неї тісто. Запікайте 45 хв. Дайте охолонути у формі.
  4. Приготуйте крем. Лимони двічі пропустіть через м’ясорубку разом з шкіркою. Масло розм’якшити. Збийте яйця з цукром і змішайте з маслом. Додайте подрібнені лимони разом з соком. Готуйте на водяній бані, постійно збиваючи, поки суміш не загусне.
  5. Приготуйте желе, як вказано на упаковці. Розлийте в форму для льоду і поставте в холодильник до повного застигання.
  6. Кекс акуратно вийміть з форми, обмажте товстим шаром крему і густо обсипте кольоровим цукром. Зверху розкладіть кулі з желе.

Десерт «Санта-Клауси»

 

Десерт «Санта-Клауси»

Інгредієнти для приготування десерту  «Санта-Клауси»

  • полуниця (велика) — 10 шт.
  • 100 гр сиру (можна замінити рікоттою або маскарпоне)
  • 2-3 столові л. густої сметани
  • 2-3 столові л. цукрової пудри
  • 1 чайна л. лимонного соку
  • 20 крапель шоколаду
  • 50 гр кокосової стружки
  • м’ята (свіжа)

Спосіб приготування десерту  «Санта-Клауси»

  1. Протертий сир (не рідкий) або рикоту, змішайте з цукровою пудрою, сметаною і соком лимону. Повинна вийти гладка, стійка маса.
  2. У полуниці зріжте плодоніжку, щоб її можна було поставити. Відступивши приблизно одну третину від верхівки, зробіть надріз вглиб, майже до кінця, щоб можна було підняти «шапочку».
  3. Акуратно вкладіть в розріз сирний крем, можна кондитерським шприцом або маленькою ложечкою.
  4. Акуратно вкладіть в розріз сирний крем, можна кондитерським шприцом або маленькою ложечкою. Вставте «очі».
  5. Збоку в сирний крем застроміть маленький листочок м’яти.
  6. В одну мисочку покладіть сир, що залишився, в іншу — кокосову стружку. Умочіть полуницю спочатку в сир, потім в стружку.

Десерт «Сніжинки»

 

Десерт «Сніжинки»

Інгредієнти для приготування десерту «Сніжинка»

  • 10-15 шт. будь-яких шоколадних цукерок
  • 600 мл молока
  • 1 столова л. какао-порошку
  • 1 стоолова л. крохмалю
  • 1 жменя волоських горіхів
  • кокосова стружка

Спосіб приготування десерту «Сніжинка»

  1. Цукерки наріжте на маленькі шматочки.
  2. Окремо в 50 мл холодного молока розведіть крохмаль.
  3. Молоко доведіть до кипіння, додайте цукерки, добре перемішайте до однорідної маси, потім додайте розведений крохмаль, какао і подрібнені горіхи. Проваріть, помішуючи, кілька хвилин.
  4. Дайте масі злегка охолонути, потім розлийте по креманкам і прикрасьте кокосовою стружкою. Десерт подавати злегка теплим.

Десерт із шампанського

 

Десерт із шампанського

Інгредієнти для приготування десерту із шампанського

  • 300 мл шампанського
  • сік і цедра одного лимону
  • 20 гр желатину
  • 3 ст. л. цукру
  • 75 мл вершків жирністю 35%

Спосіб приготування десерту із шампанського

  1. У сотейник налийте 100 мл води, покладіть цукор і натерту на дрібній тертці цедру лимона. Доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, додайте лимонний сік і желатин. Ретельно розмішайте, щоб желатин повністю розчинився.
  2. Процідіть розчин через дрібне сито. Влийте шампанське. Наповніть келихи, накрийте їх плівкою і поставте в холодильник на 2 години.
  3. Приготуйте крем. Змішайте в мисці шампанське, цукор і лимонний сік, влийте вершки і збийте до густої піни. Помістіть крем в кулінарний мішок і видавіть в келихи з застиглим желе.
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!