Окрошка — літній холодний суп

Як я зазвичай кажу — на класику не претендую.Але все-таки вважаю, що окрошка як борщ — страва міжнародна і в кожного свої нюанси. Я свого часу пробувала окрошку на основі різних рідин — квасу, сироватки, розсолу, кефіру, води з оцтом. Але для мене є теж деякі свої нюанси: відварне м’ясо, а не ковбаса, наявність хрону, наявність гірчиці Але все ж до сьогоднішнього рецептика окрошки!


Окрошка — літній холодний суп, кращий рецепт приготування від сайту Смачні Рецепти!

Інгредієнти для окрошки

 

  • відварне м’ясо куряче (грудка)
  • яйця відварені
  • редис
  • огірок
  • зелена цибуля
  • кріп
  • відварну картоплю
  • гірчиця
  • хрін
  • сіль
  • перець
  • квас
  • сметана

Інгредієнти для окрошки

 

Спосіб приготування страви окрошка – літній холодний суп

 

посолити і пом'яти до соку
Подрібнену зелень цибулі і кропу трохи посолити і пом’яти до соку!
 Всі продукти нарізаємо
Всі продукти нарізаємо. Крім жовтків.
 Жовтки перетираємо з гірчицею
Жовтки перетираємо з гірчицею, якщо густі то додаємо ложку сметани.

 

 Подаємо окрошку
Подаємо окрошку так як прийнято у вас в родині! У нас з урахуванням того, що буйно помішаних на окрошці нема — ми подаємо все роздільно — густа основа сметана, квас, перетерті жовтки, хрін. І кожен у своїй тарілочці все доводить до свого бажаного смаку. Якщо ви знаєте, що ваші домочадці з’їдять все відразу — можете відразу заправити весь об’єм у супницю по своєму смаку!

 

смачного
І ось — смачного!