Обсмажена курка з базиліком і чилі

Обсмажена курка з базиліком і чилі

В оригіналі, це блюдо готується з тайським базиліком, який володіє унікальним смаком — гострим, пекучим і пряним. Але при всій різноманітності наших супермаркетів я його не знайшла, тому готую з використанням звичайного базиліка. Можливо, це не зовсім повноцінна заміна, але вийшло смачно!

Час приготування: 25 хвилин
Порцій: 4
Калорійність: 282 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування обсмаженої курки з базиліком і чилі

  • Перець чилі 3 шт.
  • Часник чотири зубці
  • Рослинна олія 45 мл
  • Куряче філе 500 гр
  • Цукор тростинний 5 гр
  • Тайська рибний соус 30 мл
  • Соєвий соус 15 мл
  • Базилік свіжий зелений 5 гр

Фото рецепт приготування обсмаженої курки з базиліком і чилі

  1. Дрібно нарізати перець чилі.Фото рецепт приготування обсмаженої курки з базиліком і чилі
  2. Нарізати часточками часник.Нарізати часточками часник
  3. У великій сковороді або воке нагріти рослинну олію і обсмажити на ній чилі і часник 1-2 хвилини, поки часник не стане золотистим.нагріти рослинну олію
  4. Курку помити, вмочити паперовим рушником і нарізати шматочками.Курку помити
  5. Покласти в сковороду шматочки курки і смажити, помішуючи, поки вони не побіліють. Після чого, додати рибний соус (нам пла), соєвий соус і цукор. Продовжувати обсмажувати ще 3-4 хвилини, поки м’ясо не стане повністю готове.Покласти в сковороду шматочки курки
  6. Помити, висушити і нарізати базилік, додати в курку. Викласти на підігріте блюдо. А якщо доповнити це блюдо прикрасою з листя базиліка, обсмажених у фритюрі, то ви відкриєте для себе новий смаковий вимір.висушити і нарізати базилік
...