Новорічні салати по новому

Червоні томати відмінно виглядають на новорічному столі, а різноманітність салатів з помідорами може вразити навіть досвідченого гурмана. Ми з Вами приготуємо оригінальний новорічний салат із помідорами, спаржею і креветками, а також салат з помідорами та сухариками. В період продовольчих закупівель до святкування Нового року будь-який з компонентів салатів можна купити в торгівельній мережі без будь-яких складнощів.

Новорічні салати по новому

Новорічний салат «Феєрія Нового Року»

Інгредієнти

  • Спаржа (свіжа або заморожена) – 0,5 кг
  • Помідори — 1-2 шт. середнього розміру
  • Креветки очищені (зварені) — 200 г
  • Авокадо — 1 шт.
  • Сік лимона — 2 ст. л.
  • Цибуля зелена з головкою — 2 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Чорний мелений перець — за смаком
  • Соєвий соус — 4 ст. л.
  • Біле сухе вино (типу «Ркацителі») — 4 ст.л.

Приготування салату «Феєрія Нового Року»

Новорічний салат «Феєрія Нового Року»

  1. Підготуємо спочатку спаржу. Нам потрібно її промити, зрізати кінчики і очистити від шкірки нижню частину. Якщо використовуємо заморожену зелень, то ці дії пропускаємо. Підготовлені овочі розрізаємо на шматочки довжиною 2-3 см, а верхівки відкладаємо вбік. Далі закладаємо спаржу (крім верхівок) у велику каструлю з підсоленою киплячою водою та варимо її протягом 5 хвилинок, потім додаємо верхівки і варимо ще три хвилинки. Зливаємо зварену спаржу в друшляк і даємо воді стекти. Відставляємо для повного охолодження.
  2. Займаємося креветками. Змиваємо з них лід і можливий бруд. Закладаємо в каструлю з підсоленою киплячою водою на 4-6 хвилин (після спливання креветок). Час залежить від розмірів ракоподібних — чим менше їх розміри, тим швидше варяться. У воду можна додати спеції (лавровий лист, прянощі, перець) і сік лимона (2-3 столових ложки). Відкидаємо зварені креветочки на сито і опускаємо їх в каструлю з холодною водою на 5-10 секунд. Цей прийом допоможе нам очистити м’ясо від панцирів дуже швидко.
  3. Очистимо авокадо. Плід обираємо не дуже твердий. Чистимо плід і виймаємо кісточки. Нарізаємо м’якоть тонкою соломкою (можна невеликими кубиками) і складаємо в мисочку. Поливаємо лимонним соком.
  4. Помідори обшпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо м’якоть соломкою або кубиками. Зелену цибулю миємо, просушуємо. Цибулинку нарізаємо тоненькими кільцями, а зелені пір’я — тонкою соломкою 3-4 см завдовжки, вздовж волокон. Додаємо до авокадо.
  5. Приготуємо заправку: змішуємо чорний перець, сіль, соєвий соус і біле вино.
  6. У просторій мисці змішуємо всі інгредієнти: спаржу, помідори, авокадо, креветки, цибулю. Викладаємо на святкове блюдо, прикрашаємо верхівками спаржі і креветками. Зверху поливаємо заправкою.

Салат «Феєрія Нового Року» стане королем Вашого Новорічного столу! Не сумнівайтеся!

Тосканський салат з помідорами та сухариками

Тосканський салат з помідорами та сухариками

Інгредієнти

  • Помідори — 500 г
  • Цибуля червона — 1 шт.
  • Часник — 1-2 часточки
  • Батон білий — 150 г
  • Сир твердий — 100 г
  • Сіль — за смаком
  • Чорний мелений перець — за смаком
  • Сік лимона — 0,5 ч.л.
  • Винний оцет або бальзамічний — 2 ст. л.
  • Олія оливкова — 2 ст. л.
  • Базилік — кілька свіжих гілок

Приготування тосканського салату

  1. Томати миємо й нарізаємо красивими тонкими часточками. Червону цибулю нарізаємо півкільцями. Складаємо овочі в посуд, поливаємо лимонним соком і бальзамічним оцтом, додаємо оливкову олію, чорний перець, сіль,  і акуратно перемішуємо. Відставляємо маринуватися під кришкою на 30 хвилин.
  2. Готуємо сухарики: батон нарізаємо тонкими кубиками або соломкою. Розігріваємо духовку до 240-250 градусів і ставимо в неї хлібні кубики для зарум’янення — приблизно на 4-5 хвилин. Виймаємо їх духовки, охолоджуємо, викладаємо в миску і змішуємо з подрібненим через часничницю часником. Даємо сухарикам небагато часу ввібрати аромат часнику.
  3. Гілочки базиліка нарізаємо соломкою. Сир подрібнюємо на крупній або сирній терці.
  4. Змішуємо всі інгредієнти, викладаємо салат в святкове блюдо і зверху посипаємо сиром. Відразу подаємо до столу.

Сухарики швидко набирають вологу з томатів і соусу. Тому краще вмішувати їх в салатну суміш в самий останній момент і відразу подавати до столу. Або подавати порційно.

Який би новорічний салат Ви не подали до столу, просочіть його своєю посмішкою, збризніть хорошим настроєм і прикрасьте Любов’ю! Щасливого Нового року!

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!