Новорічне печиво. Ідеї для прикрашання

Що може бути краще зимових свят, коли канікули тривають цілу вічність, бажання збуваються, а чудеса відбуваються прямо на власній кухні! Новорічні печива можуть стати справжнім витвором мистецтва, зворушливим подарунком або незвичайною прикрасою столу або навіть ялинки. У нашій статті ви знайдете безліч ідей для оформлення святкової випічки: натхнення вистачить не тільки на Новий рік, ще й залишиться до самого Різдва!


Тільки з виду печива здаються такими складними і трудомісткими — насправді вони робляться легко і швидко. Особливо, якщо взяти собі в помічники маленьких членів родини! Діти від святкового кулінарного рукоділля будуть в захваті.

Новорічне печиво

Поради

  • Щоб глазур не розтікалася, покриваємо нею денце печива — у нього рівна поверхня і робота буде не тільки простіше йти, але і виглядати акуратніше.
  • Спочатку кулінарним шприцом з тонкою насадкою робимо контур, даємо підсохнути, а потім заповнюємо поле всередині.
  • Якщо глазур занадто рідка, додаємо ще цукрової пудри, якщо густа — декілька крапель лимонного соку або молока.
  • Якщо хочеться використовувати печиво в якості прикраси, робимо дірочки в тісті перед випіканням — 5-7 мм

Базовий рецепт глазурі для новорічного печива

 

Базовий рецепт глазурі для новорічного печива

Інгредієнти

  • Цукрова пудра — 1 стакан
  • Цукровий сироп — 2 ч. л
  • Молоко — 1,5 ст. л

Приготування глазурі для новорічного печива

Змішати цукрову пудру із молоком — повинна вийти густа маса.
Додаємо цукровий сироп і перемішуємо глазур, поки вона не стане гладкою та блискучою.

Новорічне печиво «Ялинки» і «Сніжинки»

Таких соковитих кольорів глазурі нам допоможуть досягти харчові барвники.
Після випікання пісочного печива, даємо йому охолонути, а глазур ділимо на 4 частини — за кількістю використовуваних кольорів. Так як покриття різних відтінків повинно перемішуватися, беремо мінімум два кондитерських шприца або мішка, інакше, поки будемо витрачати час на миття, воно застигне прямо на випічці, а розлучення можна зробити тільки на вологому.

Новорічне печиво «Ялинки» і «Сніжинки»

Зробивши на всьому печиві контур, заповнюємо спочатку ті, що залишаться однотонними, потім переходимо до багатобарвних. Прямо на свіже покриття наносимо лінії і точки, так вони не створять додатковий рельєф, але дадуть відмінність за кольором.

випікання пісочного печива

Потім, можемо голкою змішати їх з базою для одержання гарних завитків, а можемо залишити так.

За бажанням на сиру поверхню приклеюємо кондитерські намистинки. Їх можна помістити по контуру, а можна викласти окремим візерунком — контрастним або в тон.
Для малювання об’ємних ліній нам знадобиться загустити глазур, що залишилася, і озброїтися насадкою з самим маленьким отвором. Тепер даємо волю фантазії — вензелі, точки, завитки, сніжинки — малюємо все, що душі завгодно! Регулюючи розмір насадки і щільність глазурі для малювання можна домогтися дуже цікавих ефектів.

приклеюємо кондитерські намистинки

Також дуже красиво виглядає контраст шоколадного печива і білої глазурі — виглядає, як справжня засніжена ялинка.

контраст шоколадного печива
А поєднання світлого тіста і пастельних відтінків покриття зробить новорічне печиво дуже ніжним. Для створення більш цікавої текстури скористаємося насадкою-зірочкою і заповнимо всю поверхню випічки «міні-зефірами».

зробить новорічне печиво

Печиво ялинку можна зробити і об’ємним

Випікаємо з шоколадного тіста кружечки з різьбленим краєм різного розміру, а потім збираємо з них «пірамідку». Між кожною ланкою викладаємо достатню кількість білкової глазурі, закріплюючи конструкцію. На верхівку ставимо боком саме маленьке колечко.

Печиво ялинку можна зробити і об'ємним

Готуємо білкове покриття так: збиваємо яєчний білок дочиста і вводимо 180 г просіяної цукрової пудри і 1 ст. л крохмалю, а на завершення додаємо 3 — 4 краплі лимонного соку. Знову збиваємо, щоб вона вийшла дійсно пухкою!
Якщо бачимо, що ялинка не тримається, робимо її частинами: коли застигнуть 2 нижніх кільця, переходимо до наступного і так далі.

Новорічне печиво «Олень» і «Сніговик»

Для створення смішного оленя нам досить спекти звичайні круглі печеньки, намалювати на них шоколадні роги, очі й на білу глазур або на порцію шоколаду приклеїти червоне драже на місце носа!

Новорічне печиво «Олень» і «Сніговик»

створення смішного оленя

Також можна зробити і сніговика: заливаємо печиво товстим шаром білкової глазурі, імітуючи підталий сніг, у нього втоплюємо шоколадну цукерку у формі шапочки сніговика, малюємо шоколадом очі, а із палички з солодким посипанням робимо ніс.

можна зробити і сніговика

цукерку у формі шапочки сніговика

Новорічне печиво «Зимова казка»

Дуже красиво виглядають на кольорової глазурі крупинки звичайного цукру.

Новорічне печиво «Зимова казка»
Випікаємо вишукане печиво з пшеничної або мигдальної муки, склеюємо його по 2 штуки кремом або збитим білком, а потім, чергуючи кольори, заливаємо його червоною і білою глазур’ю. Поки вона не висохла, посипаємо через велике сито цукром. Якщо знайдуться дрібні кондитерські блискітки, користуємося ними, так наше печиво стане по-справжньому новорічним і ошатним.

Чудова святкова пора вже настала! Давайте ж пекти сніговиків, оленів, сніжинки і ялинки, нехай новорічне печиво буде на столі не тільки в ніч з 31-го на 1-ше! Нехай «снігові» ласощі радують нас всю зиму яскравими фарбами і тонкими візерунками.

 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!