Новорічне капричіо з курки і ананаса

Давайте прикрасимо наш святковий стіл, для цього будемо готувати курку з ананасами в духовці. Ще це блюдо можна назвати «Новорічне капричіо»

Інгредієнти

  • Куряча тушка — 1 шт.
  • Свіжий ананас — 1 плід

  • Олія оливкова — 3 стол. ложкиНоворічне капричіо з курки і ананаса
  • Корінь імбиру подрібнений — 1-2 стол. ложок
  • Сік одного лимона
  • Часник — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Суміш перців або чорний мелений — за смаком

Приготування новорічного капричіо

  1. Промиваємо ретельно курочку, викладаємо її на паперові рушники і даємо стекти воді. Всю вологу зовні і зсерединивимочюємо.

    Приготування новорічного капричіо

    Приготування новорічного капричіо

  2. Плід ананаса старанно промиваємо під проточною водою, акуратно відрізаємо верхівку і відкладаємо його для оздоблення. У нас же «Новорічний капричіо», чи не так? Розрізаємо плід вздовж навпіл, намагаючись отримати дві рівні половинки. Відокремлюємо соковиту м’якоть і ріжемо шматочками розміром 1,5х1,5 см, як можна крупніше. Порожні шишковидні половинки відкладаємо для подальшого використання.Плід ананаса старанно промиваємо під проточною водою
  3. Готуємо маринад. Для маринаду змішуємо трохи натертої на терочку м’якоті ананаса, всю рецептурну кількість часнику, імбиру, додаємо лимонний сік і масло.
  4. Обсохлу курку натираємо сіллю і перцем зовні і зсередини, кладемо в невеликий поліетиленовий пакет і зверху виливаємо приготований маринад. Щільно зав’язуємо пакет і через пакет старанно розподіляємо маринад по всій поверхні курячої тушки, повертаючи пакет з вмістом під різними кутами.курку натираємо сіллю
  5. Розв’язуємо пакет, випускаємо з нього повітря так, щоб плівка прилипла до курочки, знову щільно зав’язуємо і кладемо пакетик з курочкою в зручну ємність і залишаємо на 1,5-2 години для маринування. Можна періодично перерозподіляти маринад в пакеті для рівномірного маринування тушки.
  6. Розрізаємо пакетик через належний час, звільняємо промаринувану тушку і фаршируємо її підготовленими шматочками ананаса. Заколюємо зубочистками черевце і викладаємо на деко, змащене маслом, для випікання.звільняємо промаринувану тушку
  7. Ставимо деко з нашим «Новорічним капричіо» в розігрітий до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин, до красивого зарум’янення.
  8. Поки страва готується, займаємося гарніром. Під курочку з чудовим ананасовим ароматом підійде тільки рис, який власного аромату не має. Тому готуємо рисовий гарнір, в який можна додати пару жмень родзинок або невелике яблуко, нарізані крупною соломкою.
  9. Як тільки куряча тушка досягне готовності, виймаємо деко з духовки. Прибираємо зубочистки і ложкою вибираємо з птиці ананасові шматочки, просочені жирком і спеціями. Частину фруктових шматочків відкладаємо, а решта перемішуємо з рисом. Перемішуємо акуратно, щоб рис з фруктами залишився розсипчастим.куряча тушка досягне готовності
  10. Курячу тушку викладаємо на велике блюдо, покрите листям салату або гілочками селери, петрушки … і починаємо остаточне оформлення нашого «Новорічного капричіо»!
  11. Беремо половинки шишкоподібної шкірки екзотичного плоду і заповнюємо їх рисом з фруктами. Вирівнюємо злегка гірки. На одному «човнику» викладаємо чимось яскравим (наприклад, посипанням кольоровий, цукатами, морквою і т.п.) цифру року, що минає. На другий — цифру наступаючого року. Можна увіткнути шпажки або зубочистки із зазначенням року. Загалом, якось використовуємо цю ідею. Встановлюємо наші «човники» по обидві сторони курочки або як Вам більше сподобається.цифру наступаючого року
  12. І останній штрих! Хвостиком фрукта, який ми залишили для прикраси, закриваємо пусте куряче черевце і посипаємо сирною крихтою або зеленню!

капричіо з курки і ананаса

Приємного апетиту!

Сподіваємося, що цей рецепт спонукає Вас стати майстром кулінарних капричіо, а курка з ананасами в духовці стане Вашим фірмовим блюдом! Висока якість життя — це не тільки правильне харчування, але і красиво сервірований стіл!

...