Нові смачні холодні і гарячі закуски на 2017 рік Півня

Господар і хранитель 2017 року — Вогняний Півень. Його відмінні риси — педантичність, серйозність, пунктуальність, прагнення до яскравого, примітного, але в той же час натурального. Червоний Півень обожнює все, що поєднує в собі простоту і елегантність. Про це не варто забувати, створюючи новорічні прикраси, підбираючи наряд, купуючи подарунки і, звичайно ж, плануючи святкове меню. Що приготувати на Новий рік 2017? Які блюда можна вибрати, а від чого краще відмовитися?


Як задобрити важливого гостя — Півника? Ми підібрали для вас найкорисніші поради, а також нові прості і смачні рецепти блюд із покроковими фото. Наслідуйте підказки експертів — і цей Новий рік залишиться в пам’яті назавжди!

Що готують на Новий рік: основні правила підбору святкового меню

Як відомо, секрет вдалого новорічного столу ховається не лише в «Оселедцеві під шубою» і салаті «Олів’є». Щоб застілля вдалося на славу, треба навчитися поєднувати звичні з дитинства кулінарні традиції з новими винаходами сучасних кухарів.

Оскільки Новий рік 2017 — сімейне свято, підготовка меню має бути комфортною для усіх членів сім’ї. І для папи, щоб не довелося збиватися з ніг, відшукуючи заморські продукти. І для мами, щоб не простояла за готуванням біля плити увесь чарівний передноворічний період, накриваючи стіл «в три яруси». І для дітей, щоб могли в задоволення поїдати усі страви, не вибираючи що-небудь одно — звичне і знайоме.

Не менш важливо дотриматися усіх правил підбору святкового меню, характерних кожному Новому року. Так:

  1. Не варто готувати їжу з надлишком! 1 січня у кожної хазяйки знайдеться час, щоб зробити нашвидкуруч що-небудь свіженьке і смачненьке. Набагато приємніше їсти нове гаряче блюдо, чим нарізку, що підсохнула, і салати, що попливли.
  2. Не обов’язково використати усі наявні у будинку продукти, щоб пишно відсвяткувати новорічну ніч. Краще розподілити смачне святкове меню на увесь тиждень відпустки (вихідних, канікул).
  3. Після ситної вечері шматок важкого торта напевно буде зайвим. Якщо ви запланували готувати солодкий стіл, оформите його у вигляді легких десертів: фондана, крем-карамель, желе, легкі чізкейки і так далі. Кремовий торт обов’язково виправдає себе ранком 1 січня, але не раніше.
  4. Стежте за різноманітністю в меню. Не готуйте салати, закуски і основні блюда виключно з птаха, свинини або телятини. Також недоречним виглядатиме суто «морський» стіл із запеченою рибою, креветочными салатами і закусками з морепродуктів.
  5. Підбираючи пункти меню, згадаєте про усіх гостей і членів сім’ї. На столі повинна знайтися відповідна їжа для кожного з присутніх. На особливу увагу заслуговують діти. Маленьким поціновувачам дуже нелегко вгодити!
  6. Відмовтеся від ящиків міцного алкоголю. Замість горілки, віскі і інших напоїв приготуйте і запропонуйте гостям смачні легкі коктейлі на основі мартіні або шампанського. Особливо нарядно такий алкоголь виглядатиме в порційних келихах з декором у вигляді паличок кориці, мандаринових часточок, зірочок бад’яну, цукрового снігу.

Що приготувати на Новий 2017 рік Півня

Перш ніж вирішувати, що приготувати на Новий 2017 рік Півня, варто визначити, чого точно не повинно бути на столі. Так, символ року напевно не потерпить за святковою трапезою своїх родичів. Враховуючи це, від курятини і качки краще зовсім відмовитися. У салатах можна використати овочеві інгредієнти, сир, зелень, телятину, гриби. В якості гарячого варто приготувати (запекти або обсмажити) свинину, рибу або м’яку частину яловичини. Не варто забувати про морепродукти, у поєднанні з іншими блюдами вони створюють приголомшливу кулінарну композицію.

Щоб задобрити Червоного Півня і прикрутити удачу у свій дім, включите в новорічне меню максимальну кількість овочів і зелені в різних проявах: свіжі нарізки, салати, гарніри і так далі. Незайвим буде плетений кошик з цільнозерновим хлібом або булочками з борошна грубого помелу. Оскільки символічний птах не схвалює нічого складного, важкого і міцного, не варто перестаратися із смаженим м’ясом, жирними соусами і міцним спиртним.

В той же час всілякі соління на широких тарілках, європейські канапе або легкі тапоси будуть дуже актуальними. А чудова сервіровки столу з однотонною неяскравою скатертиною, скляним або дерев’яним посудом, паперовими серветками в тон скатертини і червоно-золотими свічками стануть приголомшливим доповненням картини новорічного меню.

Новорічні рецепти салатів на 2017 рік Півня

Оптимальні салати на вечерю на честь Нового 2017 року Півня повинні готуватися за легкими і швидкими рецептами і складатися з великої кількості овочів, фруктів, зелені. В якості інгредієнтів можливі навіть злаки або горіхи. Всім знайомі «Олів’є» і «Мімоза» у такому разі можуть здатися занадто жирними і ситними. Інша річ — «Зелений салат з капусти і зерен гранату». У нім ідеально поєднується легка цитрусова кислинка, гранатова солодкість, свіжість зелені і пікантні ноти солоного сиру.

Необхідні інгредієнти

  • стиглий авокадо — 1 шт.
  • капуста салатна будь-якого сорту — 1 пучок
  • мандарин без кісточок — 2-3 шт.
  • граната насіння — 100 г
  • олія оливкова — 1 ст.л.
  • сир Пармезан — 1 ст.л.
  • сіль і мелений перець
  • цедра і сік половинки лимона

Покрокова інструкція по рецепту «Зеленого салату»

  1. Приготування салату розпочніть з підготовки інгредієнтів. Гранат розріжте навпіл і витрусіть насіння. Мандарин очистити від шкірки і розділити на часточки.

  2. Листи капусти промийте і просушіть. Виріжте тверді стебла. Авокадо промийте під проточною водою, розріжте на 2 частини і вийміть кісточку.

  3. Листя капусти наріжте великими шматками або смужками. Перекладіть масу в глибоку миску.

  4. У подрібнену капусту висипте цедру лимона і видавіть з половинки лимона сік.

  5. Потім відправте до салату натертий Пармезан і маслинову олію. Щоб грамотно приготувати делікатний зелений салат, вибирайте саме цей вид сиру.

  6. У загальну посудину викладете зерна граната, перерізані навпіл часточки мандарина. За бажанням можна додати в салат трохи підсмажених кедрових горішків.

  7. М’якуш авокадо наріжте кубиком і відправте до миски слідом за мандаринами.

  8. Ретельно перемішайте блюдо, підсоліть і поперчіть. Викладіть салат в красиву миску або подайте на Новий рік гостям в порційних тарілочках.

Які основні блюда приготувати на Новий 2017 рік

Готуючи основне блюдо на Новий 2017 рік, не рекомендується використати велику кількість рослинної або вершкової олії. Також не варто вибирати жирні сорти м’яса, віддаючи перевагу легшим частинам філе. Якщо скомбінувати свинину або телятину із зеленню, пряними травами і сухофруктами, готове основне блюдо уразить кожного гостя на Новорічному застіллі.

Необхідні інгредієнти

Для начинки:

  • сушені гриби — 30 г
  • сушені яблука — 50 г
  • капуста калі — 1 пучок
  • сіль — 2,5 ч.л.
  • олія — 2 ст.л.
  • цибуля подрібнена — 100 г
  • часник подрібнений — 1 ч.л.
  • сушений розмарин і чебрець — по 1,5 ч.л.
  • бренді — 2 ст.л.
  • фарш свинячий — 450 г
  • чорний перець — 0,5 ч.л.

Для корейки:

  • корейка свиняча — 2 кг
  • сіль — 1 ч.л.
  • чорний перець — 1 ч.л.
  • тонкі слайсы шинки — 100 г
  • яблука кисло-солодкі — 4 шт.
  • розмарин — 5 шт.
  • маслинова олія — 2 ст.л.
  • курячий бульйон — 200 мл

Покрокова інструкція по рецепту пряного рулету зі свинини

  1. Сушені гриби і сушені яблука залийте густим окропом в різних мисках. Через 30 хвилин злийте рідину і промийте інгредієнти холодною водою.
  2. Листя капусти калі бланшируйте в окропі 1 хвилину, потім вийміть і видаліть усі жорсткі стебла.
  3. У глибокій сковороді обсмажте на олії розмочені гриби і яблука. Туди ж додайте часник, чебрець і розмарин. Влийте в сковороду коньяк і випаровуйте рідину. Посоліть і поперчіть.
  4. Викладіть гарячу масу в миску і дайте їй вистигнути. Перемішайте яблучно-грибну суміш з фаршем.
  5. Корейку розріжте на великий пласт, накрийте плівкою і акуратно відбийте молоточком.
  6. Тонкий шар свинини, що вийшов, посоліть, поперчіть. Капусту розподіліть тонким шаром по корейці, не доходячи 1 см по самі вінця. Згори викладете яблучно-грибну суміш.
  7. Скрутіть великий рулет, оберніть шинкою і перемотайте тонким шпагатом. Обсмажте виріб на маслиновій олії з усіх боків.
  8. Перекладіть рулет в глибоке деко, залийте бульйоном з розмарином, накрийте фольгою. Готуйте в духовці 1,5-2 години при 140С. За 20 хвилин до закінчення зніміть фольгу, щоб рулет покрився рум’яною кіркою.
  9. На цьому приготування закінчене! Подавайте смачний, соковитий і ароматний м’ясний рулет до новорічного столу злегка охолодженим і нарізаним кільцями в 1 см завтовшки.

Нові рецепти блюд з м’яса для новорічного столу

Безумовно, у Новому році Півня найгармонійнішим буде святковий стіл з картатою скатертиною, дерев’яними дошками замість тарілок і великим шматком нежирної свинини, запеченої в травах і овочах. Але зовсім не обов’язково вдаватися до подібних крайнощів. Можна приготувати витончену страву зі свинячих або баранячих ребер з кольоровим гарніром — морквинами, броколі, мандаринами. Новий рецепт приготування блюда з м’яса для новорічного столу дивитеся далі!

Необхідні інгредієнти

Для гарячого:

  • свиняча корейка з ребрами — 2 кг
  • біле вино сухе — 100 мл
  • сік мандаринів — 100 мл
  • свіжий розмарин — 1 ч.л.
  • перець чилі
  • сіль за смаком
  • олія оливкова — 10 мл
  • мед — 10 мл

Для гарніру:

  • маленькі морквини — 300 г
  • часточки мандаринів — 300 г
  • броколі — 300 г
  • олія вершкова — 20 г
  • олія оливкова — 15 г
  • сік лимона — 20 г
  • мед — 10 г
  • сіль

Покрокові інструкції по рецепту гарячого блюда з ребер

  1. Підготуйте корейку для маринування.
    Зріжте шматки м’яса і зачистіть кісточки на ребрах. Між реберцями зробіть невеликі надрізи.
  2. Приготуйте маринад: змішайте вино, мандариновий сік, маслинову олію, рідкий мед, сіль, чилі і подрібнений розмарин. Ребра перекладіть в пакет і залийте маринадом. Залиште свинину на 8-10 годин в холодильнику.
  3. Розігрійте духовку до 180С. Стрічку ребер вийміть з пакету, згорніть в корону (реберцями назовні). Сшейте нитками кінці. Готуйте свинину на плоскому деку близько 2 годин. Температура в ребрах повинна досягти 63С.
  4. Для приготування новорічного гарніру проваріть дрібну морквину і броколі на пару 5-7 хвилин.
  5. У сковороді з високими бортами розігрійте олію з медом, сіллю і лимонним соком. Викладіть в посудину морквину і глазуруйте 3-4 хвилин. Потім додайте в ту ж сковороду часточки мандарина і готуйте ще 2 хвилини, акуратно помішуючи.
  6. На велику круглу тарілку викладете злегка захололу корону з ребер, доповните блюдо гарніром з броколі, морквин і мандарин. Прикрасьте гарячіше на Новий рік гілочками кропу або базиліку.

Смачний десерт на Новий рік 2017 — покроковий рецепт з фото

Складно уявити казкову новорічну вечерю без смачного десерту. Чудовий торт з ромовими сухофруктами, ніжною сирною глазур’ю, матованими ягодами і пряними травами — те, що треба! Цей новий незвичайний рецепт доповнить навіть найвишуканіше і строго витримане меню. У поєднанні з гарячим ароматним напоєм, смачний десерт на Новий рік 2017 стане святковою родзинкою: нарядною, смачною і апетитною.

Необхідні інгредієнти

Для тіста:

  • золотисті родзинки — 100 г
  • чорна смородина — 100 г
  • рубана сушена вишня — 70 г
  • рубані цукати імбиру — 70 г
  • чорнослив без кісточки нарізаний — 100 г
  • горіх волоський — 60 г
  • курага нарізана — 70 г
  • пряний ром — 200 мл
  • цукор — 1 ст.
  • вершкове масло — 250 г
  • яблучний сік — 1 ст.
  • мелена гвоздика — 1 ч.л.
  • кориця мелена — 1 ч.л.
  • імбир мелений — 1 ч.л.
  • борошно універсальне — 500 г
  • сіль — 1 ч.л.
  • сода — 1 ч.л.
  • яйця — 2 шт.
  • горіхи пекана — 100 г

Для крему:

  • яєчний білок — 150 г
  • чорниця — 100 г
  • журавлина — 100 г
  • сир вершковий — 100 г
  • цукрова пудра — 75 г
  • олія вершкова — 75 г
  • розмарин — 3 гілочки
  • цукровий пісок

Покрокова інструкція по рецепту торта з ягодами і сухофруктами

  1. Щоб грамотно приготувати смачний новорічний торт, замаринуйте заздалегідь сухофрукти і горіхи в пряному ромі. Сушені родзинки, чорнослив, курагу, цукати імбиру і вишні, а також подрібнені волоські горішки залийте міцним напоєм на усю ніч.

  2. Якщо заздалегідь замаринувати сухофрукти не вдалося, залийте їх ромом за пару хвилин до готування і прогрійте їх в мікрохвильовій печі.

  3. На наступному етапі проваріть фруктово-горіхову суміш в яблучному соці з олією, цукром і спеціями. Відставте сотейник убік щоб маса охолола.

  4. Борошно просіюйте в глибоку ємність, додайте до нього злегка збиті яйця, соду і захололі фрукти з горіхами. Ретельно перемішайте тісто і викладіть в роз’ємну форму, що щедро промазана вершковим маслом.

  5. Випікайте основу для новорічного торту не менше 1 години 15 хвилин при 170С. По закінченню часу трохи відкрийте духовку і проткніть корж зубочисткою. Якщо шпага виходить сухою, дістаньте основу і викладіть на плоске блюдо, щоб вона охолола.

  6. Ягоди журавлини і чорниці обмокніть в яєчний білок. Дайте їм трохи підсохнути і занурте в цукровий пісок. Залиште ягідки на плоскій тарілці висихати.

  7. Вершкове масло з цукровою пудрою збийте міксером до однорідного стану. Потім додайте в чашу вершковий сир і продовжуйте збивати все разом до отримання легкої кремоподібної консистенції.

  8. Готовий захололий кекс щедро промажте з усіх боків сирним кремом. Поверхню не обов’язково рівняти лопаткою, нехай залишається рельєфною. Згори викладете ягоди в цукрі, палички кориці і гілочки розмарину. Смачний десерт на Новий рік 2017 по рецепту з фото готовий!

Тепер ви знаєте, що приготувати на Новий 2017 рік Півня. Проявіть трохи фантазії, прикладіть долю уяви, приділіть трохи більше часу — і святкові прості і смачні новорічні блюда будуть верхом кулінарної досконалості. Або ж використайте наші нові покрокові рецепти з фото і відео, щоб процес передноворічного готування пройшов швидко і легко!

...