Нові смачні холодні і гарячі закуски на 2017 рік Півня

Новий рік — дивовижне свято. Не встигнеш з шумом провести старий рік, втопити папірець з бажанням в келиху ігристого шампанського, порадіти подарункам і привітати інших — як вже не за горами наступний Новий рік. Зі швидкою течією днів стає складно згадати, якою була погода на попередню урочистість і що було написане на тому заповітному папірці.

Проте істинні жінки ніколи не забудуть, чим був уставлений торішній стіл, які салати заслужили найвищу похвалу і скільки смачних блюд схвалили гості. Трохи розміркувавши і підключивши фантазію, вони неодмінно зміркують, які закуски на Новий рік 2017 краще відкоригувати, а які зовсім замінити. Холодні і гарячі, цікаві і прості, дуже смачні і примітивні — будь-які закуски можуть стати предметом гордості привітної хазяйки.

Якщо рецепти з фото ретельно відібрані, якість інгредієнтів перевірена, а блюдо неквапливо приготоване і подане гостям від щирого серця на Новий рік Вогняного Півня.

Що готувати на Новий 2017 рік. Нова цікава закуска — рецепт з фото

Згідно зі східним календарем наступний рік пройде під заступництвом простої свійської, але дуже забіякуватої птиці — Вогняного Півня. У питаннях, як прикрасити будинок і що готувати на Новий рік, варто враховувати пріоритети і особливості символу. В даному випадку персонаж не приймає штучних інгредієнтів, пташиного м’яса, занадто жирних і складних блюд. Враховуючи тонкощі і особливості пташиного меню, ми підібрали оптимальний варіант цікавої закуски на Новий 2017 рік.
Використовуючи поетапний рецепт з покроковими фото, ви приготуєте дуже смачне блюдо без особливих труднощів.

Необхідні інгредієнти

  • вірменський лаваш шпинатний — 2 шт.
  • м’який вершковий сир — 350 г
  • сир фета — 300 г
  • цибуля зелена — 1 пучок
  • журавлина сушена — 300 г
  • сік половини лимона

Покрокова інструкція рецепту

  1. Розпочніть приготування смачного новорічного блюда з підготовки начинки. Пір’я зеленої цибулі промийте під проточною водою і наріжте дрібними колечками. У глибокій мисці змішайте фету, вершковий сир, зелену цибулю і підсушену журавлину. Спробуйте начинку. Керуючись власним смаком, підсоліть сирну масу.

  2. Вийміть вірменські шпинатні лаваші з упаковки, розкладіть на кухонній обробній дошці. Щоб зробити закуску пікантнішою, побризкайте вірменські перепічки лимонним соком. Ретельно перемішану масу нанесіть на лаваші шаром в 0,5 см Відступайте 0,5-1 см від краю, щоб начинка не вилізла в ході формування рулету.

  3. Акуратно згорніть лаваш, щільно притискуючи його, щоб не залишалося дір. Сховайте рулет в холодильник на 1-2 години, щоб сирна маса загусла. По витіканню часу вийміть рулет і розріжте його гострим ножем на шматки шириною в 2 см. Укладіть цікаву сирну закуску по нашому рецепту з фото на плоску широку тарілку. Подайте блюдо до новорічного столу прогрітим до кімнатної температури.

Смачна закуска з лосося на Новий рік 2017 — простий поетапний рецепт


Усі блюда на новорічному столі мають бути строкатими і барвистими, як і сам Вогняний Півень. Досягти бажаного ефекту допоможе залучення до рецептури натуральних інгредієнтів найсміливіших яскравих кольорів. Традиційна рибна закуска на Новий рік 2017 — оптимальний вибір в усіх відношеннях. Вона шалено смачна, апетитна зовні, прийнятна для Вогняного Півня і дуже вдала, згідно з новорічними прикметами.

Необхідні інгредієнти

  • лосось слабосоленый — 250 г
  • свіжий огірок — 2 шт.
  • м’який вершковий сир — 250 г
  • кріп — 1 пучок
  • ікра червона — 2 ст.л.
  • листя салату — 3-4 шт.
  • сік половини лимона

Покрокова інструкція рецепту

  1. Овочі і зелень промийте в холодній воді. Кріп дрібно нарубаєте, огірки наріжте невеликими кубиками.
  2. У глибокій тарілці змішайте м’який вершковий сир з подрібненою зеленню і огірками.
  3. Шматок лосося наріжте тонкими слайсами. Розгорніть на робочій поверхні харчову плівку, викладете на неї слайсы риби в ряд, щоб вони злегка знаходили один на одного.
  4. Лососеву підкладку щедро змастіть сирно-огірковою масою. Підвівши край плівки, згорніть акуратний рулет. Приберіть продукт на 60-90 хвилин в холод.
  5. По витіканню часу вийміть рулет, зніміть з нього плівку. Наріжте довгий брусок барильцями в 3-4 см заввишки.
  6. На плоску тарілку розкладете листя зеленного салату. Згори поставте маленькі лососеві рулетики і викладете на кожного по декілька намистин червоної ікри.
  7. Смачну рибну закуску побризкайте лимонним соком і подайте до новорічного столу.

Незвичайна гаряча закуска на Новий рік 2017 — рецепти з фото

Півень, як вихідець, з сільських просторів звик до простої і невитіюватої їжі. А значить сушити голову над рецептами від великих шеф-кухарів немає потреби. Досить приготувати смачну гарячу закуску із спаржі з беконом, уникаючи будь-яких складних процесів і тривалих обробок. Таке незвичайне пригощання здивує гостей на Новий рік 2017 і підкорить усіх членів сім’ї пікантним смаком, апетитним ароматом, нестандартним поданням.

Необхідні інгредієнти

  • свіжа зелена спаржа — 500 г
  • тонкі слайсы бекону — 8 шт.
  • місо паста — 2 ст.л.
  • саке — 1 ч.л.
  • мед — 1 ч.л.
  • перець мелений — 0,5 ч.л.

Покрокова інструкція рецепту

  1. Для швидкого приготування незвичайного новорічного пригощання розігрійте заздалегідь духовку до 180С. У глибокій мисці змішайте компоненти для місо глазурі: місо пасту, рідкий мед, саке і чорний мелений перець.

  2. Свіжу спаржу промийте в прохолодній воді і просушіть на паперових рушниках. Розкладіть стручки на плоскій поверхні і гарненько змастіть глазур’ю. Залиште в такому положенні 10-20 хвилин, щоб промаринувалися.

  3. Через третину години поверніться до спаржі. Кожен стручок акуратно обмотайте по спіралі тонким слайсом бекону. Присыпьте згори чорним перцем і укладете на деко з антипригарним покриттям.

  4. Палички, що вийшли, запікайте в духовій шафі 10 хвилин. Потім акуратно переверніть кожну і запікайте ще 10 хвилин.

  5. Після того, як бекон стане підсмаженим і хрустким, вийміть деко з духової шафи. Перекладіть гарячу закуску на широку дерев’яну дошку, доповніть скибочками хрусткого хліба і запропонуйте гостям на Новий рік.

Нова сирна закуска з грибами на Новий 2017 рік Півня

Святкові закуски в тарталетках і кошиках завжди були, є і будуть актуальними. Але якщо примітивні рецепти з класичним набором фабричних інгредієнтів вже давно відійшли на другий план, наш рецепт тільки починає підкорювати нових гурманів, у тому числі і в новорічному меню.

Замість покупної тарталетки краще використати саморобні кошики з солоного пісочного тіста. А магазинну шинку з твердим сиром варто замінити ароматною грибною піджаркою з пікантним часниковим кремом. Приготуйте нову сирну закуску на Новий 2017 рік, подаруєте кулінарну насолоду рідним і близьким людям.

Необхідні інгредієнти

  • сир плавлений — 4 шт.
  • часник — 3 зубки
  • червоний болгарський перець — 1 шт.
  • кріп — 1 пучок
  • гриби шампіньйони — 300 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • олія рослинна — 4 ст.л.
  • борошно — 2 ст.
  • олія вершкова — 200 г
  • вода холодна — 3 ст.л.
  • сіль — 0,5 ч.л.

Покрокова інструкція рецепту

  1. Згідно з рецептом нової сирної закуски з грибами, приготування краще розпочинати з випікання пісочних кошиків. Олію нарубайте дрібною стружкою, змішайте з борошном, зіллю та водою, розкотіть м’яке тісто. Залиште масу на 1 годину в холодильнику.
  2. Через 60 хвилин вийміть пісочне тісто і розкотіть тонким пластом. Виріжте кухлі і обліпіть ними зсередини змащені олією форми для тарталеток. Випікайте солоні кошики до золотистого кольору. Дайте їм повністю остигнути.
  3. Шампіньйони наріжте дрібними шматочками, обсмажте з рубаною цибулею в рослинній олії. Остудіть грибну масу і розподіліть по пісочних кошиках.
  4. Часник очистіть від лушпиння і натріть на дрібній терці. Плавлений сир розм’якшіть і змішайте з тертим часником. Використовуючи кондитерський мішок, видавите сир на кошики з грибами акуратними гірками.
  5. Червоний болгарський перець помийте, очистіть від серцевини, наріжте тонкими смужками. Прикрасьте сирну закуску з грибами стрічечками червоного перцю і гілочками кропу. Подавайте пісочні кошики на Новий 2017 рік Півня, виклавши їх на одну велику тарілку.
...