Німецький картопляний салат фото рецепт

Німецький картопляний салат фото рецепт
Картопляні салати — класика німецької кухні. Пікантність кмину робить цей салат дійсно чудовим. Цей салат був винайдений завдяки рецептам, які прийшли з Шварцвальду, де практично всі страви подаються з шинкою або сосисками, а часто і з тим, і з іншим.

Час приготування: 40 хвилин
Порцій: 8
Калорійність: 367 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування німецького картопляного салату

  • Картопля 1000 гр
  • Соняшникова олія рафінована 180 мл
  • Оцет винний 40 мл
  • Сметана 80 гр
  • Гірчиця 3 чайні л.
  • Кмин півтори чайні л.
  • Цибуля ріпчаста 100гр.
  • Шинка сиров’ялена 100 гр
  • Петрушка 10 гр

Фото рецепт приготування німецького картопляного салату

  1. Ретельно промити картоплю під проточною водою, для цього салату вибирайте картоплю рожевих сортів і невеликого розміру. Залити холодною водою, посолити і поставити варитися до готовності, але не розварити. Готову картоплю ще теплою розрізати на кружечки товщиною близько 1 см.Фото рецепт приготування німецького картопляного салату
  2. Для соусу змішати олію без запаху, винний оцет або бальзамічний, сметану, гірчицю, кмин, дрібно нарізану цибулю, сіль, перець.Для соусу змішати олію без запаху
  3. Картоплю викласти у велику ємність, покрити соусом. Дати охолонути.Картоплю викласти у велику ємність
  4. Шинку сиров’ялену або копчену нарізати смужками близько 1 — 1,5 см.Шинку сиров'ялену або копчену нарізати
  5. Обережно вмішати шинку в картоплю, додати дві третини петрушки, сервірувати або у великому блюді, або в окремих тарілках, зверху прикрасивши петрушкою, що залишилася. Охолодити, поставивши в холодильник, близько години. Подавати блюдо кімнатної температури.