SMACHNI-RECEPTI.PP.UA > Салати > Німецький картопляний салат фото рецепт
Німецький картопляний салат фото рецепт
Картопляні салати — класика німецької кухні. Пікантність кмину робить цей салат дійсно чудовим. Цей салат був винайдений завдяки рецептам, які прийшли з Шварцвальду, де практично всі страви подаються з шинкою або сосисками, а часто і з тим, і з іншим.
Порцій: 8
Калорійність: 367 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування німецького картопляного салату
- Картопля 1000 гр
- Соняшникова олія рафінована 180 мл
- Оцет винний 40 мл
- Сметана 80 гр
- Гірчиця 3 чайні л.
- Кмин півтори чайні л.
- Цибуля ріпчаста 100гр.
- Шинка сиров’ялена 100 гр
- Петрушка 10 гр
Фото рецепт приготування німецького картопляного салату
- Ретельно промити картоплю під проточною водою, для цього салату вибирайте картоплю рожевих сортів і невеликого розміру. Залити холодною водою, посолити і поставити варитися до готовності, але не розварити. Готову картоплю ще теплою розрізати на кружечки товщиною близько 1 см.
- Для соусу змішати олію без запаху, винний оцет або бальзамічний, сметану, гірчицю, кмин, дрібно нарізану цибулю, сіль, перець.
- Картоплю викласти у велику ємність, покрити соусом. Дати охолонути.
- Шинку сиров’ялену або копчену нарізати смужками близько 1 — 1,5 см.
- Обережно вмішати шинку в картоплю, додати дві третини петрушки, сервірувати або у великому блюді, або в окремих тарілках, зверху прикрасивши петрушкою, що залишилася. Охолодити, поставивши в холодильник, близько години. Подавати блюдо кімнатної температури.