Найпопулярніші рецепти приготування глінтвейну з фото

Найпопулярніші рецепти приготування глінтвейну

Глінтвейн — це дуже старий зігріваючий напій. І немає зовсім нічого дивного в тому, що кількість рецептів його приготування просто величезна. Традиційних рецептів приготування налічується близько сотні. Насправді ж кожен рецепт приготування глінтвейну по-своєму унікальний.

В останні кілька років більшу популярність глінтвейн придбав в Європі. Цей напій люблять пити німці, англійці, австрійці та швейцарці. Холодна осінь і зима — це дуже вдалий час року, щоб пити зігріваючий глінтвейн. Оскільки алкоголь сам по собі зігріває організм кожної людини, якщо ж ви ще якийсь час потримайте його на плиті, то після цього у вас просто приголомшливий результат.

Всілякі добавки ще більше покращують смак алкогольного напою, але і роблять його більш корисним. Як відомо цитрусові є джерелом вітамінів С, натуральний мед дуже поживний продукт, гвоздика відома багатьом своєю противірусною дією, кориця — своїми антибактеріальними властивостями, а імбир до всього іншого допоможе вам схуднути.

Глінтвейн приготований в домашніх умовах — це відмінний засіб від простудних захворювань, крім того фахівці рекомендують його вживати при фізичному і психічному виснаженні організму людини. Давайте разом з сайтом smachni-recepti.pp.ua розглянемо декілька найпопулярніших рецептів приготування цього міцного напою.

Приготування домашнього глінтвейну

 

Приготування домашнього глінтвейну
Склад напою:

  • 0,5 літра червоного напівсолодкого вина
  • 4 горошини перцю
  • 100 міліграм води
  • 7 бутонів гвоздики
  • Половинка апельсина
  • 1/8 мускатного горіха
  • кориця

Приготування:

  1. Всі ароматні спеції, перець, а також апельсин, нарізаний тонкими скибочками, залийте водою, після чого доведіть до кипіння весь вміст.
  2. Кип’ятіть, суміш протягом трьох хвилин, а після чого ще протягом 15 хвилин її потрібно наполягати під закритою кришкою. Налийте в глибоку ємність вино і дуже повільно нагрівайте на вогні.
  3. Коли рідина стане досить гарячою, в неї потрібно влити суміш з усіма спеціями. Потім суміш доведіть практично до кипіння і можете відразу ж знімати з вогню.

Пам’ятайте про те, що цю суміш ні в якому разі не можна довго кип’ятити на вогні! Приготований глінтвейн розлийте по склянках (бажано прозорих), перед подачею до столу прикрасьте склянки шматочками апельсина.

Глінтвейн «Мадрид»

 

Глінтвейн «Мадрид»
Інгредієнти напою:

  • 1 літр солодкого вина (бажано напівсолодкого)
  • 2 яблука
  • 200 грам цукру
  • 3 горошини чорного перцю
  • 3 гвоздики
  • паличка кориці

Приготування глінтвейну «Мадрид»:

  1. Щоб приготувати глінтвейн за цим рецептом поріжте яблука невеликими квадратиками.
  2. Всі порізані яблука перекладіть в каструлю, а зверху залийте червоним вином.
  3. Почніть потроху розігрівати цей напій на невеликому вогні.
  4. Додайте в напій корицю, перець горошком і гвоздику помішуючи ложкою, потім додайте в нього цукор.
  5. Підігрійте до температури 78 градусів, але не більше, намагайтеся не кип’ятити.

Після чого приготований глінтвейн попередньо процідіть, і розлийте по підготовленим прозорим склянкам. За бажанням ви можете прикрасити глінтвейн часточкою яблука або лимона.

Глінтвейн із коньяком

 

Глінтвейн із коньяком
Склад напою:

  • 180 міліграм червоного сухого вина
  • чверть ложки кориці
  • Цедра цитрусових
  • чверть ложки гвоздики
  • 1 ложка меду
  • 25 грам коньяку
  • третину ложки мускатного горіха

Приготування глінтвейну з коньяком:

  1. Змішайте цедру цитрусових і вино, після чого в суміш додайте коньяк, всі прянощі і ложку меду.
  2. Суміш поставте на плиту і почніть підігрівати при температурі 60 градусів. Напій готовий і його можна подавати до столу.

Як приготувати безалкогольний глінтвейн

Glintvein — recept — prigotovleniya – 4

Склад:

  • 650 міліграм виноградного соку
  • Цедра лимона
  • Цедра апельсина
  • 2 ложки родзинок
  • Половинка яблука
  • 180 міліграм води
  • 1 ложка кориці

Приготування безалкогольного глінтвейну:

  1. Вилийте виноградний сік в емальовану ємність і поставте її на тихий вогонь, додайте до соку воду.
  2. Коли температура рідини стане приблизно сорок градусів, додайте всі прянощі, а також підготовлену цедру.
  3. Безалкогольний глінтвейн доведіть до температури приблизно 80 градусів.
  4. Після чого ви можете розлити гарячий напій по підготовлених чашкам або наполягти його протягом п’яти хвилин. Якщо напій трохи охолоне, ви можете знову його нагріти до 75 градусів, а потім розлийте по чашках.

Пам’ятайте про те, що для приготування глінтвейну не бажане використовувати сік з м’якоттю і з додаванням великої кількості цукру.

Глінтвейн з кардамоном і імбиром, рецепт

Склад напою:

  • 800 міліграм червоного вина
  • 20 грам меду
  • 1 чайна ложка натертого імбиру
  • 6 насіннин кардамону
  • паличка кориці
  • 3 бутона гвоздики

Приготування глінтвейну:

  1. Влийте вино в ємність і поставте її на вогонь.
  2. Після чого необхідно додати мед, імбир і насіння кардамону.
  3. У самому кінці додайте гвоздику і корицю.
  4. Напій залиште на вогні протягом трьох хвилин.
  5. Після чого напій розлийте по чашках і можете подавати до столу.