М’ясні кульки з моцарелою

М'ясні кульки з моцарелою

Чудова альтернатива звичним котлет. До того ж більш здорова, оскільки м’ясо піддається більш делікатній обробці — запіканню. Моцарела і помідори добре прикрашають блюдо і зовні і за смаком. Як звичайно, в таких рецептах все вирішує якість м’яса, тому настійно рекомендую не полінуватися і самостійно зробити фарш з хорошої яловичини.

Час приготування: 1 година
Порцій: 4
Калорійність: 558 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування м’ясних кульок з моцарелою

  • Яловича лопатка 700 гр
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений чверть чайної ложки
  • Майоран 1 ч.л.
  • Базилік сушений половина чайної ложки
  • Моцарелла 200 гр
  • Борошно пшеничне 50 гр
  • Помідори чері 100 гр

Фото рецепт приготування м’ясних кульок з моцарелою

  1. З м’яса зробіть фарш, додайте яйце, сіль, перець і зелень.Фото рецепт приготування м’ясних кульок з моцарелою
  2. Ретельно вимішайте, щоб фарш вийшов однорідним і добре ліпився.фарш вийшов однорідним
  3. Візьміть грудочку фаршу розміром з великий абрикос і зробіть з нього корж. У середину покладіть кульку моцарели. На картинці моцарела міні, кульки повинні бути трохи менше від волоського горіха. Можна взяти іншу моцарелу і відрізати від неї шматочки такого розміру.покладіть кульку моцарели
  4. Загорніть сир в фарш таким чином, щоб краї з’єднувалися внахлест, ретельно скріпіть, щоб ніде не було отворів, інакше сир через них може витекти.Загорніть сир в фарш
  5. Обваляйте кульки в борошні і розкладіть на листі, застеленому папером для випічки.Обваляйте кульки в борошні
  6. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте 20 хвилин. Потім на кожну кульку покладіть по половинці помідора чері та кульці моцарели. Поставте в духовку ще на 3-4 хвилини, щоб сир розплавився.на кожну кульку покладіть по половинці помідора
  7. Подавайте м’ясні кульки гарячими.
...