Моркв’яно-сирна запіканка

Моркв’яно-сирна запіканка

Продовжуючи тему сирних запіканок, не можу не поділитися ще одним рецептом, який мені дуже подобається. Запіканка виходить дуже ніжною, легкою і смачною. Якщо до неї додати побільше цукру, вона виходить прекрасним десертом, якщо в такій кількості як у мене в рецепті — відмінно підійде як друга страва, а може і як гарнір.

Час приготування: 1 година 20 хв
Порцій: 8
Калорійність: 389 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування моркв’яно-сирної запіканки

  • Морква 1000 гр
  • Масло вершкове 125 гр
  • Сіль морська пів чайної ложки
  • Цукор-пісок 2 гр
  • Яйце куряче 5 шт.
  • Сир 5-9% жирності 500 гр
  • Борошно пшеничне 50 гр
  • Сіль чверть чайної ложки
  • Петрушка 10 гр
  • Кріп 10 гр
  • Сметана 150 гр

Фото рецепт приготування моркв’яно-сирної запіканки

  1. Морква відчистити, натерти на крупній тертці, покласти в каструлю (бажано з товстим дном) і добавити воду, щоб вона ледь-ледь покривала моркву. І поставити на повільний вогонь …Фото рецепт приготування моркв’яно-сирної запіканки
  2. На повільному вогні довести до кипіння, після чого додати масло, посолити і всипати цукор.додати масло
  3. Варити на невеликому вогні до готовності моркви, близько 30 хвилин. Після чого злити зайву воду і остудити моркву.
  4. Відокремити білки від жовтків. Отримані жовтки збити і з’єднати з перетертим сиром, перемішати.Відокремити білки від жовтків
  5. Перемішати яєчно — сирну суміш з морквою. Додати борошна і ретельно перемішати.Перемішати яєчно - сирну суміш
  6. Розмішати білки з дрібкою солі до щільної піни.Розмішати білки з дрібкою солі
  7. Акуратно перемішати масу, зі збитими білками.перемішати масу
  8. Форму прокласти папером для запікання (або змастити маслом і посипати панірувальними сухарями). Викласти сирно-моркв’яну суміш і розрівняти. Зверху присипати панірувальними сухарями.Викласти сирно-моркв’яну суміш
  9. Поставити в розігріту до 180С духовку і запікати до готовності, приблизно 40 хвилин.
  10. Якщо Ви готуєте солодку запіканку, то до неї подавайте просто сметану. А якщо не солодку, то приготуйте сметанний соус.приготуйте сметанний соус
  11. Порубати дрібно зелень. Змішати зелень зі сметаною, трохи посолити, за смаком можна додати часник.
...