Мигдалево-ягідний десерт

Мигдалево-ягідний десерт

Цей десерт народився з поєднання двох рецептів — абрикосового десерту. Вийшло так, що на новорічному столі у мене були обидва цих страви і вони дуже добре один одного доповнювали. І тому хрустке повітряне печиво і ніжне вершково-ягідне желе об’єдналися в одному рецепті десерту, який я вам представляю сьогодні.

Час приготування: одна година 30 хв
Порцій: 8
Калорійність: 352 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування мигдалево-ягідного десерту

  • Цукор-пісок 250 гр
  • Сіль морська чверть чайної ложки
  • Три яєчних білка
  • Борошно рисове 50 гр
  • Мигдаль 100 гр
  • Вершкове масло 5 гр
  • Желатин 10 гр
  • Вишня 500 гр
  • Вершки 20-22% 350 мл

Фото рецепт приготування мигдалево-ягідного десерту

  1. Як і в рецепті мигдалевого печива спочатку добре збиваємо яєчні білки, поступово додаючи цукор.Фото рецепт приготування мигдалево-ягідного десерту
  2. Повинна вийти густа стійка піна.
  3. Очищаємо мигдаль, подрібнюємо його в блендері до дрібної крихті. У збиті білки додаємо рисову муку і подрібнений мигдаль.Очищаємо мигдаль
  4. Мигдальне тісто, що вийшло, має трохи постояти (близько 10 хвилин).
  5. Потім виливаємо його в плоску широку форму, змащену маслом, шаром 0,5-1 см і ставимо в розігріту духовку.Потім виливаємо його в плоску широку форму
  6. Печемо до повного підсихання 30-40 хвилин при температурі 155-160 градусів.Печемо до повного підсихання
  7. Поки мигдальний корж печеться, приступимо до приготування верхнього шару.Поки мигдальний корж печеться
  8. Желатин замочуємо в невеликій кількості прохолодної води і даємо набрякнути. Замість води можна використовувати ягідний морс.
  9. Якщо ягоди заморожені, то їх потрібно розморозити, але не до кінця, а так, щоб вони були трохи твердими. За допомогою блендера перетворюємо їх в пюре, додаємо цукор. Кількості цукру можна змінювати за смаком і залежно від солодкості ягід.залежно від солодкості ягід
  10. Набряклий желатин додаємо в вершки і злегка нагріваємо, помішуючи, до повного розчинення желатину.Набряклий желатин додаємо в вершки
  11. Остуджуємо вершки до кімнатної температури, після цього з’єднуємо з ягідним пюре.Остуджуємо вершки до кімнатної температури
  12. Остиглий мигдальний корж заливаємо ягідної масою. Дуже важливо, щоб вона не була теплою, інакше корж занадто сильно нею просочиться і розм’якне.
  13. Ставимо в холодне місце до повного застигання.
  14. Якщо ж ви хочете повністю виключити взаємопроникнення шарів десерту — можна трохи видозмінити рецепт і перед викладанням пюре змастити корж шаром розтопленого шоколаду. Почекати, поки він застигне, і тільки після цього викладати желе.
...