Меню і сервіровка столу на Новий 2014 рік Коня

Меню і сервіровка столу на Новий 2014 рік Коня

До Нового Року залишається все менше і менше час. Про меню на новий рік 2014 слід подбати заздалегідь, щоб задобрити Коня — покровителя.

Ця тварина володіє крутою вдачею, тому 2014 обіцяє бути яскравим і динамічним. У сервіровці столу обов’язково повинні бути присутніми дерев’яні елементи, так як дерево є стихією Коні. Серед колірної гами перевагу слід віддавати зеленому і синьому. Можна поєднувати ці кольори або ж розбавити срібними відтінками.

Новорічна сервіровка столу

Скатертина

Будь-яку сервіровку починають зі скатертини. Можна використовувати як білу лляну, так і поекспериментувати. Наприклад, спочатку на стіл кладемо велику скатертину, бажано однотонну, а зверху — іншу, розміром трохи менше.

Новорічна сервіровка столу

Тканина другої скатертини може бути тією ж, але от візерунок краще підібрати інший. Стіл прикрашають різними композиціями з конфетті, яскравою шовковою хусткою. З фотографій зробіть колаж — це не тільки буде цікавим дизайнерським рішенням, але своєрідним резюмуванням подій 2013 року.

Серветки

Краще всього використовувати тканинні серветки. Вони повинні бути або одного кольору зі скатертиною, або контрастного.

Новорічна сервіровка столу лляними серветками

Серветки кладуть у спеціальні кільця, їх, до речі, можна і не купувати. Візьміть дріт, нанижіть на неї намистинки або використовуйте кільця від карниза. Ідеальним поєднанням будуть дерев’яні кільця і льняні серветки.

Посуд

Посуд має бути тільки святковим. Для кожного гостя сервіровка виконаються послідовно: на стіл ставимо дрібну столову тарілку, зверху — закусочну. По ліву сторону повинна знаходитися пиріжкова тарілка. Столові прибори кладуть біля дрібної тарілки: ніж праворуч, а вилка ліворуч. Чарки і стакани розставляють попереду тарілок півколом. З правого боку повинен знаходитися келих для води та інших напоїв, за ним келих для шампанського. Далі — склянка для білого вина, для червоного вина. З лівого боку місце займають чарки під коньяк і горілку. Солонки ставлять як біля кожного приладу, так і по одній на 2 прилади.

Не розставляйте прилади близько один до одного, гостям має бути комфортно і не тісно.
Напої розставляють посередині святкового столу в лінію. Вино відкривають заздалегідь, а шампанське, безпосередньо перед розливом. У центрі столу ставлять вазу з фруктами, потім холодні закуски.

Свічки для новорічного столу

Щоб створити святковий настрій і внести нотку затишку підготуйте красиві свічники на високій підставці.

Свічки для новорічного столу

Оригінально буде виглядати композиція з плаваючих свічок: налийте в прозорий посуд воду, на дно можна покласти невеликі камінчики, зверху — пелюстки троянд. Фантазуйте і романтичний вечір Вам гарантований.

Сувеніри

Наступаючий рік пов’язаний з деревиною, тому сувеніри повинні бути з цього матеріалу. Ними прикрашають як стіл, так і інтер’єр. Гарним доповненням до страв будуть пряні трави і зелень. На ялинку потрібно помістити фігурку Коні, вона приверне в будинок радість і добробут. По дому також можна розмістити невеликі фігурки цієї тварини.

Меню на Новий рік 2014

Наступний рік за східним календарем — рік синього дерев’яного коня. Його раціон складають різноманітні коренеплоди: картопля, буряк, морква. Пропонуємо декілька варіацій рецептів меню на новий рік.

Рецепт овочевої запіканки в горщику

Подавати її можна як окремо, так і з м’ясним гарніром.

Рецепт овочевої запіканки в горщику

Для страви знадобиться:

  • Баклажани — 2 шт
  • Гриби — 300 грам
  • Помідори — 3 шт
  • Часник — 2 зубчики
  • Курячі яйця — 4 шт
  • Сир Філадельфія — 100 грам
  • Сметана — 250 грам
  • перець
  • сіль
  • рослинна олія
  • зелень

Овочі і гриби нарізають кубиками. Часник тиснуть через прес. За бажанням можна використовувати інші овочі.

Готуємо заливку. Для цього потрібно збити яйця з м’яким і твердим сиром, покласти сметану і спеції. Сюди кладемо і нарізану зелень.

Гриби обсмажують в рослинному маслі з овочами, а потім кладуть у горщики, потім йде заливка. Температура запікання -180 градусів, як тільки з’явиться рум’яна кірочка — страва готова. Подають запіканку або в тарілці, або в горщику.

Салат з сиром Фета, свіжими помідорами, маслинами і пряним травами

 

Салат на Новий рік 2014

Для даного рецепту, ідеально відповідного для меню на новий рік, знадобиться:

  • Помідори — 670 грам
  • Біла цибуля — 40 грам
  • Сік одного лимона
  • Часник — 2 зубчики
  • Маслини — 50 грам
  • Сир Фета — 100 грам
  • Перцева м’ята — 1 пучок
  • Зелений базилік — 1 пучок
  • оливкова олія
  • Білий мелений перець
  • пряна сіль

Цибулю нарізають кільцями, помідори — кружальцями, а сир — кубиками. У салатник натирається половина зубчики часнику, сюди ж кладуть сир, цибулю і помідори. Нарізають дрібно маслини і трави і додають до решти інгредієнтів. В якості заправки використовується суміш оливкової олії, яблучного оцту, солі і білого перцю. Готову заправку виливають на овочі, перемішують і дають настоятися 15 хвилин.

Кінь має велику пристрасть до солодкого, що дає привід для кулінарної фантазії. Китайський гороскоп радить включити в меню на Новий рік вівсяне печиво і яблучний пиріг.

Рецепт яблучного пирога

Рецепт яблучного пирога

знадобиться:

  • Одна склянка цукру
  • Борошно — одна склянка
  • Куряче яйце — 3 шт
  • Вершкове масло — 1 столова ложка
  • Яблука — 4-7 шт

Яйця збивають з цукром, додають борошно і знову збивають. Яблука нарізають невеликими кубиками. Деко змащують вершковим маслом, викладають рівномірним шаром яблука і заливають тістом. Випікають яблучний пиріг при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин, поки зверху не утвориться золотава скоринка. Готовність можна визначити за допомогою вилки: якщо вона суха, то пиріг готовий. Вимкніть духовку і дайте пирога постояти ще півгодини.

До речі, існує помилка, що шарлотка — це яблучний пиріг, але насправді — це пудинг з хліба і яблук.

Рецепт англійської шарлотки

Рецепт англійської шарлотки

Шматочки булки або білого хліба розмочують у вершковому маслі, яке змішане з цукром. Замість масла можна використовувати суміш молока і яєць. Далі хліб викладають на деко, зверху кладуть натерті яблука. Зверху можна викласти ще кілька яблучних і хлібних шарів.

Запікають шарлотку при температурі 180 градусів, подають з вершками, морозивом або іншими солодкими соусами.

Рецепт вівсяного печива

Рецепт вівсяного печива 2014

Знадобляться такі інгредієнти, як:

  • Вівсяні пластівці — півтори склянки
  • Куряче яйце — 2 шт
  • Цукровий пісок — 100 грам
  • Вершкове масло — 150 грам
  • Розпушувач — одна чайна ложка
  • Борошно — 100 грам
  • Сіль

Масло розм’якшують і розтирають разом з цукровим піском. У суміш вбивають яйця. Окремо змішують вівсяні пластівці, борошно, розпушувач і сіль. Але спочатку потрібно обсмажити пластівці протягом 5 хвилин. Змішують всі інгредієнти.

На деко викладають папір для випікання, далі чайною ложкою викладають невеликі грудочки тіста. Деко ставлять у духовку і випікають при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.

Яблучний пиріг, сирний торт, морозиво, цукерки — це невід’ємні атрибути новорічного столу. Не забудьте про напої. Крім шампанського слід запастися солодкими лікерами і вином. Хітом серед безалкогольних напоїв буде компот або морс.

Меню на Новий рік рецепти

Закуповуємо продукти до новорічного столу

Новий Рік дійсно чудове і незабутнім святом, яке люди чекають цілий рік. Витончений, красиво прибраний і багатий стіл буде символом успіху і достатку. Святкову атмосферу доповнять фужери і свічки, які створять якусь вуаль таїнства і загадки прийдешнього року.

Прикраса новорічного столу 2014

Визначившись з переліком новорічних страв, слід розкласти кожен рецепт на складові, що потрібно і скільки. Після цього нехитрого процесу у Вас на руках буде повний список продуктів, які потрібно закупити.

Беремо маркер і виділяємо продукти, які можна купити раніше і за більш доступними цінами. Всі ми знаємо, що в передсвяткові дні ціни підскакують в рази. Продуктову заготовку можна починати з настанням зими, тобто в перших числах грудня.
Також буде потрібно визначитися з переліком необхідного посуду і кухонної техніки.

Вирушаючи в магазин, завжди беріть з собою список продуктів, які мають невеликий термін придатності. Так Ви зможете визначитися з торговими точками по співвідношенню «ціна -якість». Робіть позначки в списку і в передсвяткові дні Ви заощадите не тільки свої кошти, час, а й нерви.
Готуйтеся до новорічних свят поетапно. Кожен день приділяйте по 15 хвилин і це в майбутньому окупиться сторицею. Адже Новий Рік не терпить метушні. Підготуйтеся заздалегідь, і свята Ви зможете зустріти без зайвих турбот.

Зустрічайте рік Коня зі смаком і щедрість та удача обов’язково до Вас прийдуть! Розженіть від себе похмурі і погані думки, впустіть в серці позитивні спогади. За святковим столом обговоріть, чим запам’ятався рік, що минає хід і які очікування від майбутнього. Зустрічайте рік Коня в колі близьких і рідних людей. Під бій курантів загадайте бажання. Якщо Ви зможете догодити такій примхливій тварині, як Кінь, то всі бажання збудуться. Відмінних Вам новорічних свят і нехай він стане найкращим і удачливим для Вас.

...