Меню новорічного столу

По-перше, при складанні новорічного меню дуже важливо розрахувати свої трудовитрати і час. Буде вкрай прикро, якщо накупити інгредієнтів на дюжину різних блюд, а часу і сил в передноворічній метушні на їх приготування не вистачить. Часто адже величезна кількість страв змушують господиню до півночі просто падати з ніг. І їй уже не до святкувань.

Меню новорічного столу

По-друге, слід враховувати свої можливості в придбанні тих чи інших продуктів. І питання це не тільки і не стільки фінансове: адже живучи, наприклад, на березі моря запросто можуть запастися його дарами і приготувати чудового лобстера в клярі. А хтось, що оселився в самому центрі материка, окрім, хіба що оселедця, ніяких морських продуктів і не знайде на прилавках магазинів. По-третє, треба врахувати всі пункти меню, а не концентруватися тільки на гарячому або на закусках.

Закуски для новорічного столу

Важко накрити святковий стіл без закусок! Тому першим пунктом будь-якого меню йдуть якраз закуски. Холодні легкі страви обов’язкові на кожному святковому столі! І на цей раз найкраще буде проявити оригінальність і зробити страви особливими. Наприклад, закуска «Рафаело» — приємна на вигляд, смачна і стильна. Кульки, схожі на цукерки, додадуть істинного шику святковому столу.

Закуски для новорічного столу

Можна також зробити фаршировані яйця і, щоб додати сервіровці казковості, перетворити їх на … Мухомори! І це дуже просто! У зварених круто яєць зрізаємо верхівку, витягаємо жовток, перетираємо з сиром і майонезом і фаршируємо білок. А на місце зрізаної верхівки кладемо відрізаний бочок помідора і майонезом малюємо на ньому цятки. Мухомор готовий! Тепер залишилося зробити ще кілька штук, викласти їх на тарілочку і створити траву з пір’я зеленої цибулі або Джус.

Для любителів модної і популярної японської кухні прекрасним рішенням будуть суші або роли. Останні з легкістю можна приготувати самим. Як класичні — з червоною рибою — так і більш прості варіанти. Наприклад, крабові палички, плавлений сирок і шматочок свіжого огірка являють собою чудове поєднання в ролах.

А ще можна спекти піцу! І це не буде дивним, якщо при приготуванні включити дещицю уяви. Адже піци можуть бути не тільки круглими, але й у формі ялиночок, наприклад! А для любителів мінімалізму можна порадити зробити маленькі піцочки діаметром сантиметрів по 10. І кожному буде своя індивідуальна закуска. А якщо знати смакові пристрасті гостей, то можна дуже приємно здивувати їх цими піцами: одному з маслинами і маринованими огірками, іншому — з анчоусами …

Гарячі страви

Звичайно, ароматні гарячі блюда важливі не менш холодних. Наприклад, свинина на реберцях, тушкована в казанку і посипана перетерті зернятками коріандру весь будинок наповнить таким ароматом, що не встоїть ніхто! Як гарнір — рис і варений горох. Або картопляне пюре!

Гарячі страви

Другий варіант гарячого — плов. Дуже смачне блюдо, коли воно створене руками умільця! До плову можна додати салат з дуже тонко нарізаних помідорів і ріпчастої цибулі з сіллю і червоним перцем і пізнати всю красу істинної східної кухні за своїм же святковим столом.

Якщо хочеться чогось легкого, то кращим рішенням буде суп-пюре з печерицями. Мабуть, єдиний варіант супу, який сміливо можна назвати святковим. Естетичне на вид, ароматне, ситне і чудове на смак гаряче блюдо!

Напої для новорічного меню

Обов’язково потрібно включити в меню новорічного столу наступаючого року різноманітні напої. Свіжовичавлені або, принаймні, натуральні соки чудово підійдуть до холодних легких закусок.

Напої для новорічного меню

Якщо ж, як гаряче буде яловичина або — особливо — свинина, то неодмінно потрібно запропонувати гостям чай: жирна тваринна їжа важка для шлунку, і її бажано запивати гарячими напоями. Щоб чай не створював атмосферу буденності, можна взяти неперевершений Ерл Грей або чай з ваніллю — їх ароматні нотки прекрасно переплетуться з новорічними запахами цитрусових і хвої.

Для дітей можна зварити компот. Адже не виключено, що вони після півночі помчать грати в сніжки, і, повернувшись, захочуть прохолодних напоїв. Фруктові соки не надто добре втамовують спрагу.
Грог або глінтвейн чудово зігріють гостей, що прибули з морозу, а також наповнять житло неповторним ароматом кориці та інших ароматних спецій.

Десерти на Новий рік

Найпростіший десерт на столі — фрукти. Кошик з фруктами, або фруктові салати — справа смаку господині. Хоча просто красиво складені фрукти не будуть залучати велику увагу гостей — адже більшу частину з них треба чистити або різати … Набагато зручніше, коли фрукти вже готові до вживання.

Десерти на Новий рік

Можна крупно нарізати їх і вийде фруктовий салатик. Або на дерев’яних шампурах зробити фруктові канапе. Часточка мандарина, шматочок яблука, ківі, ананаса, виноградинка — все це дуже апетитно виглядає і приємно їсти, знімаючи з шампура.

Якщо час дозволяє, не варто обмежуватися фруктовим десертом. Спечений торт або солодкі булочки, свіжий пудинг або шоколадний кекс неодмінно порадують ласунів.
Оскільки новорічна вечірка триватиме всю ніч і супроводжуватися веселощами та активністю, святковий стіл повинен бути рясним і багатим, щоб вчасно заповнювати втрачену енергію.

Відкриємо Вам головний секрет будь-якій хорошій господині — у Вашому домі має чудово пахнути!
Якщо в будинку приємно пахне випічкою, спеціями, свіжістю і смачними стравами, то такий будинок завжди буде повний хороших людей, і навіть щастя з удачею із задоволенням оселяться в ньому!

Тому кожна господиня — це ще й чарівниця! Кожна страва меню на Новий рік — це маленьке диво, а кожен кулінарний процес — це таїнство, повне любові і натхнення!