Мариновані грузді фото рецепт

Мариновані грузді фото рецепт

Простий спосіб зберегти зібрані гриби і зробити заготовку на майбутнє. Гриби добре зберігаються в прохолодному темному місці, якщо розкласти їх у стерилізовані банки і герметично закрити.


Час приготування: 1 година
Порцій: 12
Калорійність: 76 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування маринованих груздів

  • Грузді три кг
  • Сіль 6 чайних л.
  • Перець чорний горошком 10 шт.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Оцет столовий 100 мл

Фото рецепт приготування маринованих груздів

  1. Свіжозібрані грузді потрібно ретельно помити в проточній воді та залишити у воді на кілька годин.Фото рецепт приготування маринованих груздів
  2. Великі за розміром грузді розріжте на 2-4 частини, дрібні залиште цілими . Залийте грузді досить великою кількістю води, закип’ятіть та варіть 20 хвилин.Великі за розміром грузді розріжте
  3. Злийте воду, залийте свіжою водою (тільки щоб покрити гриби, у мене пішло 2 літра), додайте сіль з розрахунку 3 чайних ложки на літр води, перець та гвоздику і варіть ще 20 хвилин.щоб покрити гриби
  4. Розкладіть гарячі грузді по трилітровим банках, в кожну покладіть кілька часточок часнику, налийте розсіл, де варилися гриби, і додайте по 50 мл оцту. Закрийте кришками і остудіть. Їсти їх можна відразу після охолодження.Розкладіть гарячі грузді по трилітровим банках