Мариновані баклажани

Мариновані баклажани

Мариновані баклажани — відмінна закуска, і смачна, і корисна. А приготувати її можна за півгодини, після чого дати постояти в холодильнику.


Інгредієнти

  • 500 грамів невеликих баклажанів

Для маринаду:

  • 4 столові ложки оливкової олії
  • три часточки часнику
  • половинка лимону
  • десять горошин чорного перцю
  • 1 ч. ложка порошку солодкої паприки
  • 1 ч. ложка насіння коріандру
  • половинка ч. ложки кмину
  • за смаком морської солі

Спосіб приготування маринованих баклажанів

  1. Промиті баклажани кладемо в киплячу воду і варимо 5-7 хвилин. Правда, якщо баклажан попався великий — краще варити 12-15 хвилин.
  2. Вийнявши з окропу, даємо баклажанам трохи охолонути. Не чіпаючи плодоніжку, поділяємо вздовж на 4 частини. Якщо баклажан великий — нарізаємо великими продовгуватими шматочками.
  3. Для маринаду розтираємо в ступці (або подрібнюємо ручним блендером) всі його складові, додаємо лимонний сік і оливкову олію, вимішуємо.
  4. Баклажани викладаємо в підходящий контейнер, перемішуємо з маринадом, щільно закриваємо і поміщаємо в холодильник на 3-4 години.
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!