Маринована капуста рецепт

Маринована капуста рецепт

Хрустка, терпка, смачна — не відірватися. Домашня маринована капуста у кожного — своя. І зовсім не обов’язково заготовлювати її бочками.


Інгредієнти

  • 1-2 качана біло-або-червонокачанної капусти
  • 2-3 морквини
  • 5-7 часточок часнику
  • 0,5 -1 червоний перець

Для розсолу:

  • 2 літри води
  • 2 ст. ложки столового оцту
  • 2,5 столових ложки солі
  • стакан цукру

Спосіб приготування маринованої капусти

  1. Воду для маринаду заздалегідь скип’ятимо і дамо охолонути. Після чого засипаємо в неї цукор, сіль, заливаємо оцет і перемішуємо.
  2. Капусту шаткуємо, як нам подобається: квадратиками, соломкою, часточками.
  3. Очищену моркву натираємо крупно.
  4. Часник (кількість визначаємо самі) пропускаємо через прес.
  5. Пекучий перець позбавляємо від насіння і плодоніжки, нарізаємо тоненькими кільцями.
  6. Капусту закладаємо в банку (банки), пересипаючи шари морквою, часником і перцем.
  7. Перевіряємо, розчинилися Чи сіль і цукор в розсолі — і заливаємо в капусту.
  8. Закриваємо банки звичайної пластикової кришкою і ставимо в прохолодне місце на 2-3 дні.
  9. Відкриваємо — і подаємо на стіл свою хрустку, смачну — і корисну — мариновану капусту.
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!