Мафіни на кефірі із суничною начинкою

Маффіни на кефірі із суничною начинкою — смачний літній десерт, який можна приготувати в суничний сезон. Мафіни, на мій погляд, відмінна упаковка для будь-ягідної начинки, будь то чорниця, ожина, малина або суниця. У густе солодке тісто можна додавати будь-яку начинку і менше ніж за годину приготувати смачні мафіни. До речі, лісові ягоди теж підійдуть для рецепта, вони дуже ароматні та смачні.

Мафіни на кефірі із суничною начинкою

Той, хто винайшов мафіни, облагодіяв ледачих ласунів! Адже на приготування маленьких ласощів потрібно зовсім небагато часу, на відміну від випічки тортів, пирогів або чізкейків. Мафіни ви встигнете спекти до сніданку, якщо є в запасі зайві півгодини.

  • Час приготування: 45 хвилин
  • Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування мафінів на кефірі із суничною начинкою:

  • 1 стакан суниці;
  • 150 г пшеничного борошна;
  • 100 г кефіру;
  • 175 р цукру;
  • 40 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • цукрова пудра, сіль, сода, рослинне масло.

Спосіб приготування мафінів на кефірі із суничною начинкою

Свіжий кефір або несолодкий йогурт наливаємо в глибоку ємність.

Мафіни на кефірі із суничною начинкою

Відміряємо потрібну кількість цукрового піску, змішуємо з кефіром. Щоб збалансувати смак, насипаємо дрібну кухонну сіль на кінчику ножа.

до речі, щоб надати випічці карамельний смак, замість білого цукру, спробуйте приготувати тісто з коричневим або додайте 2 столові ложки темного меду.

Мафіни на кефірі із суничною начинкою

Збиваємо інгредієнти, розбиваємо в миску сире куряче яйце. Для приготування цієї кількості тіста одного великого яйця цілком достатньо.

Мафіни на кефірі із суничною начинкою

Вершкове масло розтоплюємо, охолоджуємо до кімнатної температури, додаємо до рідких інгредієнтів. Замість вершкового масла можна розтопити вершковий маргарин або скористатися рослинною олією без аромату.

Мафіни на кефірі із суничною начинкою

Рідкі інгредієнти змішуємо з просіяним пшеничним борошном і розпушувачем, також додаємо 1\4 чайної ложі харчової соди.

Мафіни на кефірі із суничною начинкою

Замішуємо густе і однорідне тісто без грудок. Садову суницю поміщаємо в друшляк, обполіскуємо холодною водою, обсушуємо на серветці. Додаємо ягоди в тісто, акуратно перемішуємо.

Мафіни на кефірі із суничною начинкою

Силіконові форми для кексів змащуємо зсередини рафінованою рослинною олією без аромату. Наповнюємо форми тістом на 3\4, щоб залишалося місце для його підйому.

Форми ставимо на деко. В газовій духовці мафіни можуть пригоріти, тому я розміщую силікон в товсті металеві формочки. Для надійності можна налити в металеві формочки по столовій ложці гарячої води — на водяній бані випічка точно не пригорить.

Мафіни на кефірі із суничною начинкою

Нагріваємо духовку до температури 180 градусів за Цельсієм. Встановлюємо деко з мафінами в центр нагрітої духової шафи. Печемо 20-25 хвилин.

Мафіни на кефірі із суничною начинкою

Готові маффіни на кефірі із суничною начинкою посипаємо цукровою пудрою і свіжою суницею. До столу подаємо з чашкою молока, вершків або чаю.

Мафіни на кефірі із суничною начинкою

В ягідний сезон візьміть кілька видів ягід (малина, чорниця, суниця), розділіть тісто на 3 частини і спечіть 3 види мафінів одночасно. Різноманітність завжди приємно!

Мафіни на кефірі із суничною начинкою готові. Приємного апетиту!