Люля-кебаб у беконі

Люля-кебаб — м’ясне блюдо, яке можна назвати шашликом з фаршу. Зазвичай люля — кебаб готують з баранини, але часто використовується куряче м’ясо або яловичина. Ця страва дуже популярно на Кавказі, Балканах і в Центральній Азії. Тут я пропоную рецепт люля-кебаб, загорнутого в бекон і запеченого в духовці.

Кількість порцій: 4
Підготовка: 15 хв
Приготування: 40 хв

Інгредієнти для приготування Люля-кебаб у беконі

  • фарш 500 грам (краще баранина або яловичина)
  • бекон 8 скибочок
  • цибулина 1 /2 (натерта на дрібній тертці)
  • 2 зубчики часникe (натертий на дрібній тертці)
  • кінза 2 столових ложки (дрібно нарізана)
  • базилік 1 чайна ложка (я використовувала сухий)
  • кайенский перець 1 щіпка
  • чорний мелений перець чверть чайної ложки
  • сіль (за смаком)

Інструкції з фото як приготувати люля-кебаб у беконі

  1. У великій мисці змішати фарш, цибулю, часник, кінзу, базилік, чорний і кайенский перець. Посолити за смаком. Добре вимішати фарш руками (близько 5 хвилин). як приготувати люля-кебаб у беконіДобре вимішати фарш руками
  2. Розігріваємо духовку до 200С (400F) .
  3. Сформовуємо з фаршу відповідного розміру ковбаски і нанизуємо на шампури (якщо використовувати дерев’яні, то необхідно їх попередньо замочити у воді не менше, ніж на 30 хвилин). Обмотуємо смужками бекону.ковбаски
  4. Форму для запікання застелити фольгою (краще, якщо форма з високими краями, але можна використовувати і деко). Зверху покласти шампури, щоб сік і жир від м’яса стікали на фольгу.сік і жир від м'яса
  5. Запікати в розігрітій духовці близько 20 хвилин, потім перевернути і запікати іще скільки ж, доки на беконі чи не з’явиться золотава скоринка.Запікати в розігрітій духовці
  6. Подавати з кетчупом або соусом ткемалі і з пюре або улюбленим овочевим гарніром.