Лосось в кунжуті на подушці із цукіні

Лосось в кунжуті на подушці із цукіні

Це незвичайне блюдо можна готувати не тільки з філе лососевих (сьомги, форелі, лосося ), але і з іншої великої риби без дрібних кісток. Виходить повноцінне, легке і поживне блюдо відразу з гарніром. Ідеально для пізньої вечері!

Час приготування: півгодини
Порцій: 4
Калорійність: 421 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування лосося в кунжуті на подушці із цукіні

  • Філе лосося (сьомги, кети, нерки, форелі) 450 гр
  • Соєвий соус 30 мл
  • Кунжут 40 гр
  • Рослинна олія 15 мл
  • Цукіні 600 гр
  • Цибуля зелена 50 гр
  • Цедра лимонна терта одна чайна ложка
  • Лимонний сік 20 мл
  • Сіль пів чайної ложки
  • Перець чорний мелений чверть чайної ложки
  • Вершки 20-22 % 100 мл

Фото рецепт приготування лосося в кунжуті на подушці із цукіні

  1. У риби потрібно видалити кістки і гострим ножем (краще з тонким гнучким лезом) зрізати шкіру. Для цього рибу покладіть шкірою вниз і зрізайте філе, притискаючи рибу до столу пальцями і тримаючи ніж паралельно робочої поверхні. Філе без шкіри наріжте не надто дрібними кубиками і перекладіть в глибоку тарілку.рецепт приготування лосося в кунжуті на подушці із цукіні
  2. До риби додайте 2 олові ложки соєвого соусу, перемішайте і всипте кунжут. Ще перемішайте, щоб він рівномірно прилип до риби.о риби додайте 2 олові ложки соєвого соусу
  3. Покладіть рибу на розігріту сковороду так, щоб між шматками залишалося вільне місце.Покладіть рибу на розігріту сковороду
  4. Рівномірно обсмажте з усіх боків до золотистого кольору, потім відкладіть рибу убік.відкладіть рибу убік
  5. Кабачки наріжте кубиками в 1 см і обсмажуйте, помішуючи, 6 хвилин. Потім додайте нарізану зелену цибулю, дрібно натерту лимонну цедру і лимонний сік. Посоліть і поперчіть, перемішайте і готуйте 1-2 хвилини.Кабачки наріжте кубиками
  6. Влийте вершки і потримайте на вогні ще пару хвилин.Влийте вершки і потримайте на вогні
  7. Для подачі на тарілку викладіть кабачки, зверху покладіть рибу.