Літній холодний суп з буряком

Літній холодний суп з буряком
Окрошка, холодник, борщ, холодник, таратор, тюря — все це різновиди холодних супів. У літню спеку мало хто відмовиться від тарілки холодної, освіжаючою окрошки.  У будь-якої господині є свій перевірений і успішний рецепт такого супу. Я з дитинства звикла до окрошки на домашньому квасі, але мій чоловік любить на кефірі з мінеральною водою, тому поступово я стала робити тільки так.

Хоча на сироватці виходить теж смачно. Холодні супи це простір для фантазії, можна скласти безліч цікавих рецептів. Моя дочка називає окрошку рідким салатом 🙂 Сьогодні я приготую не класичний окрошку, і не свекольник, а такий мікс-суп, але такий же холодний, освіжаючий і літній.

Час приготування: 1 година
Порцій: 2
Калорійність: 340 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування літнього холодного супу з буряком

  • Куряче стегно 100 гр
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Огірки 50 гр
  • Буряк 100 гр
  • Кріп 5 гр
  • Петрушка 5 гр
  • Цибуля зелена 5 гр
  • Кефір 200 мл
  • Йогурт натуральний 110 мл
  • Мінеральна вода 50 мл
  • Сіль морська 1 ч.л.
  • Цукор-пісок 15 гр
  • Яєчний жовток 1 шт.

Фото рецепт приготування літнього холодного супу з буряком

  1. Відварене куряче філе, яйце, огірок, відварний буряк нарізати дрібним кубиком. Зелень дрібно нарубати.Фото рецепт приготування літнього холодного супу з буряком
  2. З кефіру, йогурту і мінеральної води приготувати заправку, посолити. Додати до овочів, перемішати, спробувати, можна за смаком додати, сіль, перець, гірчицю, цукор.приготувати заправку
  3. При подачі посипати жовтком і прикрасити краплями йогурту. Подавати холодний суп з буряком холодним.Подавати холодний суп з буряком холодним
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!