Ліниві вареники

Ліниві вареники

Дуже простий, корисний і смачний рецепт. Прекрасно підходить і для дитячого харчування, починаючи від 1,5 років. Краще використовувати сухуватий сир (творог), тоді знадобиться менше борошна. Але якщо сир буде рідким, то пропорції борошна збільшуйте до стану, коли тісто перестане липнути до рук, але при цьому має залишатися легким і ніжним.

У цьому випадку ще доведеться збільшити період варіння лінивих вареників в 2 рази, щоб вони добре проварилися і стали більш ніжними.

Час приготування: 1 година
Порцій: 6
Калорійність: 540 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування лінивих вареників

  • Сир 700 гр
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор- пісок 100 гр
  • Борошно пшеничне 200 гр
  • Сметана 100 гр
  • Молоко згущене 100 мл

Фото рецепт приготування лінивих вареників

  1. Сир перетерти через сито, щоб домогтися більш однорідної маси або можна відразу додати в нього яйця, цукор і гарненько все перемішати блендером.Фото рецепт приготування лінивих вареників
  2. Додати поступово просіяне борошно і вимісити тісто. Накрити і залишити тісто на 20 хвилин доходити в теплоті.Додати поступово просіяне борошно
  3. Присипати стіл борошном, викласти тісто, розділити на 3-4 шматки. Кожен шматок розкачати в тонку ковбаску і нарізати маленькими шматочками.Присипати стіл борошном
  4. Ліниві вареники можна розкласти на присипану борошном поверхню і заморозити, після чого скласти вже в загальний пакет і зберігати до запитання.Ліниві вареники можна розкласти
  5. Остаточний етап приготування лінивих вареників, полягає в тому, що необхідно закип’ятити воду в каструлі, трохи її підсолити і закинути вареники. Варити 5-7 хвилин після закипання.Остаточний етап приготування лінивих вареників
  6. Подаються вареники гарячими зі сметаною або сметанним соусом.
  7. Сметанний соус: змішати сметану зі згущеним молоком і ретельно перемішати.Сметанний соус
  8. Цей сметанний соус також можна подавати до млинців, оладків!сметанний соус також можна подавати до млинців
 

Поділіться з друзями в соціальних мережах!