Лечо з перців і помідорів — смак з дитинства

Рецепт лечо з перців і помідорів – смак з дитинства, адже багато хто ще пам’ятає угорські банки з салатами і овочевою ікрою. Так от, серед цих, на той момент заморських делікатесів, лечо займало перше місце. Аромат, який поширювався по кухні, коли мама відкривала баночку з лечо, залишився у пам’яті до цього часу. Раджу взяти для приготування найстигліші та червоні помідори і зелений болгарський перець.

Саме в такій комбінації вийде потрібний результат – перець збережеться цілим, а помідори перетворяться в густе томатне пюре. Більше ніяких інгредієнтів, крім приправ, додавати не потрібно. Я наливаю столову ложку оливкової олії, поважаючи поради дієтологів, які запевняють, що деякі мікроелементи і вітаміни, що містяться в томатах, краще засвоюються організмом в поєднанні з рослинними жирами.

  • Час приготування: 1 год.
  • Кількість: 3-4 банки по 350 мл.

Лечо з перців і помідорів — смак з дитинства

Інгредієнти для приготування лечо з перців і помідорів:

  • 1,5 кг помідорів;
  • 800 г зеленого болгарського перцю;
  • 10 г солодкої меленої паприки;
  • 35 г цукру;
  • 15 г кухонної солі;
  • 15 г оливкової олії.

Спосіб приготування лечо з перців та помідорів:

Починаємо з помідорів: миємо, робимо із зворотного боку хрестоподібний надріз, поміщаємо в глибокий посуд. Далі заливаємо окропом, залишаємо на пару хвилин. Викладаємо помідори в ємність з крижаною водою. Це контрастне занурення дозволяє легко позбутися томатної шкірки.

Лечо з перців і помідорів — смак з дитинства

Знімаємо шкірку, помідори розрізаємо навпіл, вирізаємо плодоніжку і ущільнення біля неї.

Лечо з перців і помідорів — смак з дитинства

Помідори ріжемо невеликими кубиками: чим менше розмір, тим швидше вони перетворяться на пюре при тушкуванні.

Лечо з перців і помідорів — смак з дитинства

Зелений перець розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і мембрану. М’якуш перцю ріжемо невеликими кубиками. Можна нарізати перці часточками, але я використовую ці заготовки як соус до макаронів, тому ріжу дрібно.

Лечо з перців і помідорів — смак з дитинства

У глибоку пательню, товстостінну каструлю або жаровню. Наливаємо на дно оливкову або рослинну олію. Кидаємо овочі, насипаємо велику кухонну сіль, цукор і мелену солодку паприку.

Лечо з перців і помідорів — смак з дитинства

Тушкуємо овочі спочатку 25 хвилин під кришкою, потім знімаємо кришку і готуємо ще 10-15 хвилин на невеликому вогні, щоб випарувалася волога.

Пробуємо готову страву на смак, при необхідності додаємо цукор або сіль.

Лечо з перців і помідорів — смак з дитинства

Чисто вимиті банки та кришки для заготовок, сушимо 10 хвилин в духовці при температурі близько 120 градусів.

Фасуємо лечо з перців і помідорів в теплі банки. Щільно закручуємо. Накриваємо гарячі банки ковдрою, залишаємо остигати в кімнаті.

Готове лечо з перців і помідорів прибираємо в сухе та холодне місце на зберігання. Температура зберігання від +1 до +9 градусів Цельсія.

Лечо з перців і помідорів — смак з дитинства

Якщо ви сумніваєтеся в зберіганні лечо, то стерилізуємо консерви. Кладемо х\б тканину на дно ємності для стерилізації, ставимо нещільно закриту банку, наливаємо гарячу воду (близько 50 градусів), доводимо до кипіння. Стерилізуємо банки місткістю до 500 мл – 15 хвилин, 1 л – 22 хвилини. Щільно закручуємо, охолоджуємо, зберігати в холодному погребі.