Курячий суп з галушками та картоплею

Смачний суп на курці з галушками, картоплею, морквою, цибулею та кропом. Красиве і ситне блюдо. Подавати зі свіжим хлібом.

Кількість порцій: 5;
Підготовка: 10 хв;
Приготування: 65 хв;

Інгредієнти курячого супу

  • куряча грудка 2 помиті половинки
  • картопля 2 (великі, нарізані невеликими кубиками)
  • морква 1 (натерта на тертці)
  • цибулина 1 (маленька, дрібно нарізана)
  • рослинна олія півтори столові ложки
  • борошно пів склянки
  • яйце 1
  • молоко 1 столова ложка
  • кріп 1 чайна ложка (сухий або дрібно нарізаний свіжий)
  • лавровий лист 1
  • вода 4 літри
  • сіль
  • перець

Фото інструкції приготування курячого супу з галушками та картоплею

  1. У каструлі довести до кипіння воду з курячим м’ясом. Зняти піну. Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити близько 30 хвилин.
  2. Дістати м’ясо курки і дати трохи охолонути. Нарізати маленькими шматочками та повернути назад в каструлю.
  3. Додати картоплю, накрити і готувати 10 хвилин.
  4. Поки готується картопля, розігріти на середньому вогні рослинну олію. Обсмажити цибулю і моркву близько 5 хвилин, доки цибуля не стане м’якою і прозорою.Обсмажити цибулю і моркву
  5. Зробити галушки. У мисці відповідних розмірів замішати борошно, яйце і молоко (при необхідності додати більше молока). Поперчити та посолити за смаком та добре помішати.
  6. Додати в каструлю моркву, цибулю та лавровий лист. Використовуючи чайну ложку, опускати по половині чайної ложки тіста для галушок в суп, що трохи кипить. Закрити кришкою та готувати на невеликому вогні 10 хвилин.Додати в каструлю моркву
  7. Поперчити та посолити за смаком, посипати кропом, вимкнути вогонь, дістати лавровий лист та настояти суп з галушками кілька хвилин до подачі.Поперчити та посолити за смакомдістати лавровий лист