Курячий суп-гуляш з молодою картоплею та зеленою цибулею

Суп гуляш з курки — перша страва, яка виходить настільки густою і ситною, що готувати другу страву до обіду вже не потрібно. Це страва угорської кухні, в які трішки змінений рецепт, бо готувала його влітку. А влітку, як відомо, стільки навколо різних овочів і приправ, що залишається тільки сподіватися, щоб місця в каструлі вистачило для вміщення в неї всіх своїх ідей!

Курячий суп-гуляш з молодою картоплею та зеленою цибулею

замість ріпчастої цибулі додала зелену, плюс молода картопелька, яку ніколи не чищу ножем, тільки мою абразивною мочалкою. У картопляній шкірці маса корисних мікроелементів, особливо це стосується молодої картоплі, вирощеної на власному городі.

  • Час приготування: 1 год
  • Кількість порцій: 6

Інгредієнти для приготування супу-гуляшу з курки з молодою картоплею і зеленою цибулею:

  • 2 л курячого бульйону;
  • 700 г курячої грудки;
  • 200 г молодої картоплі;
  • 100 г цукіні;
  • 150 г моркви;
  • 200 р помідорів;
  • 130 г зеленої цибулі;
  • 1 стручок перцю чилі;
  • 60 г томатного пюре;
  • 100 г сметани;
  • 20 г пшеничного борошна;
  • 30 г соняшникової олії;
  • 5 г меленої червоної паприки;
  • сіль, цукор, лавровий лист, коріандр, гвоздика, кардамон.

Спосіб приготування супу-гуляшу з курки, з молодою картоплею і зеленою цибулею

Для приготування цієї страви потрібна глибока жаровня або товстостінна каструля, в посуді з тонким дном м’ясо і овочі підгорять. Отже, наливаємо в жаровню соняшниковуу олію без аромату, додаємо 2 лаврових листа, чайну ложку насіння коріандру, 3 гвоздики, 3 коробочки кардамону. Кладемо дрібно нарізаний стручок червоного перцю чилі з насінням. Коробочки кардамону потрібно розчавити, інакше вони «вибухнуть» при нагріванні.

спеції Обсмажуємо в олії до появи димку.

Курячий суп-гуляш з молодою картоплею та зеленою цибулею

З курячої грудки зрізуємо філе, шкіру і кістки залишаємо для приготування бульйону.

Філе ріжемо вузькими довгими скибочками упоперек волокон, кидаємо в нагріте ароматне масло зі спеціями, швидко обсмажуємо.

Курячий суп-гуляш з молодою картоплею та зеленою цибулею

До м’яса додаємо порізані кубиками томати і томатне пюре, саме ці інгрідієнти додадуть гуляшу звичний помаранчевий колір.

Курячий суп-гуляш з молодою картоплею та зеленою цибулею

Обсмажуємо м’ясо з помідорами 6 хвилин — щоб овочі добре розм’якли, потім насипаємо мелену червону паприку. Можна додати копчену паприку, вийде ще смачніше.

Курячий суп-гуляш з молодою картоплею та зеленою цибулею

Далі кладемо в жаровню дрібно посічену зелену цибулю. Взимку, замість зеленої цибулі, можна готувати цю страву з пореєм.

Курячий суп-гуляш з молодою картоплею та зеленою цибулею

Тепер додаємо молоду картоплю і цукіні. Дрібну картоплю кладемо цілою, великі бульби ріжемо крупно. Цукіні нарізаємо кружечками.

Курячий суп-гуляш з молодою картоплею та зеленою цибулею

Наливаємо у жаровню курячий бульйон, збільшуємо вогонь, доводимо до кипіння.

Курячий суп-гуляш з молодою картоплею та зеленою цибулею

Сіль за смаком, обов’язково додаємо 1 чайну ложку цукрового піску для балансу смаку. Закриваємо кришкою, варимо на маленькому вогні 40 хвилин.

Курячий суп-гуляш з молодою картоплею та зеленою цибулею

За 10 хвилин до готовності змішуємо сметану і пшеничне борошно, додаємо трохи холодного бульйону або води, щоб легше розмішати борошно. Вливаємо суміш тонкою цівкою в киплячий суп, знову доводимо до кипіння.

Курячий суп-гуляш з молодою картоплею та зеленою цибулею

До столу суп-гуляш подаємо гарячим, посипаємо свіжою зеленню.

Курячий суп-гуляш з молодою картоплею та зеленою цибулею

До цього супу-гуляшу з курки з молодою картоплею і зеленою цибулею, спечіть свіжий білий хліб. Немає нічого смачнішого, ніж ложка густого і ароматного супу з хрустким окрайцем!

Курячий суп-гуляш з молодою картоплею і зеленою цибулею готовий. Приємного апетиту!