Курячі мафіни

Соковиті, ароматні курячі мафіни. Можна подавати як м’ясне блюдо або як просто закуску.

Кількість порцій: 12 мафінів
Підготовка: 10 хв
Приготування: 35 хв

Інгредієнти для приготування курячих мафінів

  • курячі грудки 500 грам (без кістки і шкіри)
  • цибулина 1 (дрібно нарізана)
  • яйце 1
  • часник 3 зубчики (дрібно нарізаний)
  • вершки 1 склянка
  • сир три чверті склянки (натертий, суміш Чеддер і Пармезану)
  • 2 столові ложки вершкового масла (розм’якшеного)
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування курячих мафінів з фото

  1. Злегка відбити курячі грудки і потім порізати їх на маленькі шматочки. Перекласти в миску середнього розміру.Рецепт приготування курячих мафінів
  2. Додати цибулю і яйце, підсолити і поперчити за власним смаком. Добре змішати всі інгредієнти.Додати цибулю і яйце
  3. Розігріти духовку до 180C (360F).
  4. Змастити форму для мафінів невеликою кількістю вершкового масла та вершків.Змастити форму для мафінів
  5. Розкласти ложкою суміш по формочках, залишаючи трохи місця зверху.суміш по формочках
  6. Випікати в розігрітій духовці 10-15 хв.
  7. У цей час, у невеликій мисці змішати сир, часник і вершки.змішати сир часник і вершки
  8. Дістати форму з мафінами з духовки, покрити кожен мафін підготовленою сирно-вершковою сумішшю.покрити кожен мафін
  9. Повернути в духовку і готувати ще 15-20 хв, до готовності і легкої золотистої скоринки.готовності і легкої золотистої скоринки