Курячі котлети в духовці

Курячі котлети в духовці

Смачні та симпатичні котлети, які підійдуть і дітям і дорослим. Містять мінімальну кількість жиру і готуються щадним способом, тому хороші і для дієтичного харчування.
З цієї кількості інгредієнтів виходить близько 15 котлет, тобто по 3 штуки на порцію.

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 5
Калорійність: 189 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування курячих котлет в духовці

  • Грудка куряча 700 гр
  • Молоко 50 мл
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Кріп 30 гр
  • Перець солодкий червоний 1 перчина
  • Сіль морська одна чайна л.
  • Перець мелений чорний чверть чайної ложки
  • Два зубці часнику
  • Йогурт натуральний 125 мл
  • Каперси 15 гр

Фото рецепт приготування курячих котлет в духовці

  1. М’ясо курячих грудок без шкіри подрібніть за разом з молоком і цибулиною якнайкраще, щоб вийшов однорідний фарш.Фото рецепт приготування курячих котлет
  2. У вимитого і обсушеного кропу відріжте грубі стебла, а листочки дрібно наріжте.відріжте грубі стебла
  3. Очищений від насіння і білих прожилок перець теж наріжте дрібними кубиками. перець теж наріжте дрібними кубиками
  4. Додайте овочі в фарш, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте.Додайте овочі в фарш
  5. Деко застелити папером для випічки. Вологими руками сформуйте котлети (беріть 1 ст.л. фаршу на одну котлету) і розкладіть їх на деко. Запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці близько 20 хвилин. Ці котлети важливо не пересушувати, слідкуйте.Деко застелити папером
  6. Поки котлети готуються, дрібно наріжте що залишився кріп без стебел і часник. Часник змішайте з дрібкою великої морської солі і розітріть в ступці до пастоподібного стану.Часник змішайте з дрібкою великої морської солі
  7. Подрібнений кріп з’єднайте зі сметаною і часниковою пастою, добре перемішайте, додайте кілька каперсів. При бажанні замість сметани можна використовувати густий нежирний йогурт.
  8. Готові курячі котлети подавайте гарячими зі сметанним (йогуртовим) соусом.Готові курячі котлети
  9. Як гарнір можна приготувати «локшину» з цукіні. Для цього наріжте цукіні з допомогою овочечистки на тонкі стрічки і пропарьте на сковороді під кришкою з парою ложок соєвого соусу.наріжте цукіні з допомогою овочечистки
...