Куряча шаурма з овочами

Шаурма (Шаверма) — популярне близькосхідне блюдо. Я пропоную рецепт шаурми з курки та з капустою, огірком і помідором. Її можна подавати в піті або загорнути в лаваш.

Кількість порцій: 4;
Підготовка: 35 хв;
Приготування: 10 хв.

Інгредієнти для курячої шаурми з овочами

 

  • куряча грудка 2 (половинки, помити і нарізати смужками)
  • лимонний сік 2 столових ложки
  • оливкова олія 1 столова ложка
  • часник 3 зубчики (дрібно нарізаний)
  • каррі пів чайної ложки
  • сіль пів чайної ложки
  • кмин чверть чайної ложки (мелений)
  • перець чверть чайної ложки
  • кориця одна восьма чайної ложки
  • рослинна олія півтори столові ложки
  • капуста півтори чашки (нашаткована)
  • огірок 1 чашка (нарізаний соломкою)
  • помідор 1 (великий, нарізаний півкільцями)
  • майонез
  • кетчуп
  • лаваш 4 (або пита)

Фото інструкція приготування курячої шаурми з овочами

 

  1. Підготувати маринад для курки. У невеликій мисці потрібно перемішати лимонний сік, оливкову олія, дрібно нарізаний часник, каррі, сіль, мелений кмин, перець і корицю.Підготувати маринад для курки
  2. Покласти курку до маринаду і добре перемішати. Дати постояти при кімнатній температурі близько 20 хвилин.Покласти курку до маринаду
  3. У сковороді розігріти рослинне масло і готувати курку близько 5 хвилин на боці, до красивої рум’яної хрусткої скоринки з обох сторін.готувати курку
  4. Щоб зробити шаурму, необхідно покласти на лаваш трохи нашаткованої капусти, потім полити кетчупом і майонезом.зробити шаурмуполити кетчупом і майонезом
  5. Потім покласти курку і смужки огірка. Злегка змастити майонезом.покласти курку і смужки огіркаЗлегка змастити майонезом
  6. Наверх покласти шматочки помідора і загорнути.покласти шматочки помідоразагорнути
  7. Підігріти в мікрохвильовці і подавати.